Mecliste bu hafta!

Meclis, 2017 yılının ilk mesaisini, 30 yıldan fazla emekli ikramiyesine hak kazanmasına rağmen, 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, kalan her yıl için ek ikramiye ödenmesini öngören tasarı ile HDP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesi için harcayacak.

Haberler 02.01.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, 3 Ocak Sal günü, HDPnin, Belediyelere kayym atamas uygulamas, e bakanlar ile milletvekillerinin tutuklanmas nedeniyle gerçekletii iddia edilen hak ihlallerinde ve artan terör olaylar sebebiyle meydana gelen ölümlerde sorumluluu bulunduu iddiasyla çileri Bakan Soylu hakknda verdii gensoru önergesi ele alnacak.

Ayn gün, Kiisel Verileri Koruma Kurulunda boalan, bir AK Partili (istifa), bir de HDPli (ya haddinden) iki üye yerine, iki yeni üye seçimi yaplacak.

Seçimin ardndan, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen torba tasar görüülecek.

Emekli Sand Kanunu ile Baz Kanun ve KHKlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasarsna göre, 30 yldan fazla emekli ikramiyesine hak kazanmasna ramen, 30 tam hizmet yl üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, kalan her tam hizmet yl için ek ikramiye ödenecek.

VERG MUAFYET

Küçük ve orta ölçekli iletmelerin desteklenmesi için 2016 ylnda uygulamas balatlan asgari ücret destei 2017 ylnda da devam ettirilecek. Balama kütüüne kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarnn yllk vize harçlar kaldrlacak.

Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tannan, örencilere yönelik eitim ve yurt faaliyeti sürdüren vakflara, Hazineye veya kamu kurum ve kurulularna ait tanmazlar üzerinde 49 yl süreyle bedelsiz irtifak hakk salanacak.

Belediyeler ve il özel idareleri tarafndan iktisadi iletme oluturmakszn yaplan tanmaz teslimlerinde katma deer vergisi aranmayacak. KOBlerin krediye eriim imkan artrlacak.

TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilen AK Partinin 18 maddelik anayasa deiiklik teklifinin, TBMM Genel Kurulundaki görümelerine, en geç 10 Ocak Sal günü balanmas bekleniyor.

Muhalefet, yarna kadar muhalefet erhini verecek. Teklifin, iki turda yaplacak Genel Kuruldaki müzakerelerinin 13-15 gün sürmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git