Mecliste darbe polemiği!

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın, " 'Darbelere karşıyız' dediniz, 20 Temmuz darbesini tezgahladınız" demesi üzerine tartışma yaşandı

Haberler 18.12.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, CHP Aydn Milletvekili Bülent Tezcann, Darbelere karyz. dediniz, 20 Temmuz darbesini tezgahladnz. demesi üzerine tartma yaand.

Genel Kurulda, Cumhurbakanl ile ilgili ve bal kurulularn 2020 yl bütçesi üzerindeki görümeler sürüyor.

Bütçeler üzerinde CHP Grubu adna söz alan Aydn Milletvekili Tezcan, Darbelere karyz. dediniz, 20 Temmuz darbesini tezgahladnz. Türkiyede KHK cehennemi yarattnz. dedi.

Bunun üzerine grup bakanvekilleri arasnda 15 Temmuz tartmas çkt.

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz hain FETÖ darbe giriimini deil de 20 Temmuzu asl darbe olarak nitelendirmek FETÖ azdr ve talihsiz bir ifadedir. dedi.

Akçay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu kastederek Havaalannda darbecilerin kulland tanklarn arasndan gittiini de biliyoruz. diye konutu.

- alacak bir durum deil

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, 20 Temmuz sivil darbesi ve OHAL darbesi ile 15 Temmuzun pei sra ilikilendirilmesinde alacak bir durum olmadn söyledi.

Özel, Bir darbenin maduru ya da muhatab olmanz bir baka darbenin faili olduunuz gerçeini ortadan kaldrmaz. dedi.

Akçay, Özele, Söylediim bir cümlenin Cumhuriyet Halk Partisini sanki diken batm gibi hoplatacan dorusu tahmin etmemitim. Demek ki bir yaraya parmak basmz. karln verdi.

Asl darbe 20 Temmuz. diyenin CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu olduunu dile getiren Akçay, 15 Temmuza tiyatro, kontrollü darbe diyen ve bunu söylemekte srar eden kendileri. Bu konuda Özgür Özel ve bahsettii arkadalaryla genel bakanlar arasnda bir makas açkl vardr. çünkü Sayn Özgür Özel, 15 Temmuz darbe giriimi bir kontrollü darbe deildir, basbaya darbedir, tiyatro deildir. diyen bir arkadamz. Kendisini bu sözleri nedeniyle de takdir ederim, etmiimdir ama genel bakanlar ayr kanaatte. ifadelerini kulland.

CHP Grup Bakanvekili Özel de CHPli hiçbir yöneticinin darbeye tiyatro demediini, diyemeyeceini söyledi.

- Türkiyeyi ele geçireceklerdi

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, Darbe giriimini durduramam olsaydk Türkiye Cumhuriyeti diye bir ey kalmayacakt, ele geçireceklerdi. dedi.

Zengin, Darbe giriiminden sonra yere batrdnz ve hiçbir ekilde destek vermediiniz olaanüstü halin, Anayasal anlamda bize verdii yetkilerle kamunun içindeki FETÖcüleri temizleme imkanna sahip olduk. diye konutu.

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, Kanun hükmünde kararnamelerle devletin içinden attnz on binlerce insann hepsini siz yerletirdiniz. dedi.

Oluç, AK Parti sralarn iaret ederek çok fazla sayda arkadanzn Fetullahn eteinin dibinde çektirdii fotoraflar var. Mesela burada bize en fazla baran, hakaret eden vekillerinizin mutlaka fotoraflar var. Onlar bunu kendilerini affettirmek için yapyorlar, biz bunu biliyoruz. Fotoraflar tekrar ortaya çkarmayalm diye susuyoruz. ifadelerini kulland.

- Devlet çökertilmek istendi

TBMM Bakanvekili Celal Adan, CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri arasnda karlkl laf atmalarnn sürmesi üzerine araya girdi.

Bu corafyada yaplan en alçak ve hain giriimin, 15 Temmuz darbe giriimi olduunu dile getiren Adan, Yüzlerce devlete mezar olduunu bildiimiz bu corafyada, 15 Temmuz günü devlet çökertilmek istenmitir. Allaha çok ükür, büyük bir irade ortaya çkm ve 15 Temmuzu ayaklar altna alm, demokrasimiz yaam, parlamentomuz yaamtr. dedi.

Adan, tartmann uzamas üzerine birleime ara verdi.

Ana Sayfaya Git