Mecliste gerginlik

TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesine ilişkin gerginlik

Haberler 18.03.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, HDPli Ömer Faruk Gergerliolunun milletvekilliinin dümesinin ardndan arbede yaand.

Gergerliolu, hakknda mahkemece verilen ve kesinlemi cezaya ilikin Cumhurbakanl tezkeresinin okunmasnn ardndan, Genel Kurul Salonundan ayrlmayacan söyledi.

Bunun üzerine, TBMM Bakanvekili Celal Adan, birleime ara verdi. Birleimin açlmasndan sonra Adan, Gergerliolunun, salonun dna çkmasn istedi.

MECLS KARITI

Gergerliolunun, Genel Kurul Salonundan çkmamas üzerine Adan, TBMM idare amirlerini göreve davet etti ve birleime yeniden ara verdi. Bu kapsamda TBMM idare amirleri Alpay Özalan, Ali ahin ve Erkan Haberal, HDP sralarna yürüdü.

Verilen arada, HDP milletvekilleri ile idare amirleri arasnda arbede çkt.

TBMM Bakanvekili Celal Adan, birleimin açlmas sonrasnda AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turana söz verdi.

HDP Grubunu demokrasiye saygya davet eden Turan, Konumak üzere kürsüye çktm, bu sözüme engel olunuyor. Türkiyede her türlü farkl fikrin, farkl kanaatin konuulmasn tabii ki isteriz. Bugün Sayn Bakanln yapm olduu ilem Anayasaya uygun olarak yaplan usuli bir ilemdir. Burada Meclisin bir takdiri yok. Bakanlnzn bir kanaati yok. Mahkemenin vermi olduu kararn okunmas var. diye konutu.

OTURUMU KAPATTI

Turann konumas srasnda, HDP milletvekilleri sra kapaklarna vurarak, sloganlar eliinde gürültü çkarmay sürdürdü. TBMM Bakanvekili Adan, bu ekilde çalmalara devam edilemeyeceini belirterek, birleime yeniden ara verdi.

Adan, birleimin açlmasndan sonra gürültülerin sürmesi üzerine, TBMM çtüzüünün, Gürültü ve kavga balkl 68. maddesi kapsamnda, birleimi bugün saat 14.00te toplanmak üzere kapatt.

Bu srada HDPli Gergerliolu ile partili milletvekilleri, Bakanlk Divan önündeki merdivenlere oturarak slogan att.

Genel Kurulun kapanmasna karn Gergerliolu ve HDP milletvekilleri salondan ayrlmad. Hatip kürsüsüne Gergerliolunun fotorafn koyan HDP milletvekilleri, protestolarn sürdürdü.

Ana Sayfaya Git