Mecliste gerginlik

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Kürt'e düşman aranıyorsa düşman olarak PKK yeterlidir." dedi.

Haberler 13.04.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin grup bakanvekilleri yerlerinden söz ald.

Y Parti Grup Bakanvekili Müsavat Derviolu, milyonlarca emeklinin aylklarnn asgari ücretin altnda olduunu savundu.

TÜKin geçen ay açklad verilere göre açlk snrnn 5 bin lirann üzerinde, yoksulluk snrnn ise 16 bin liraya dayandn ifade eden Derviolu, Emeklilere asgari ücretin altnda aylk verilmesini adil ve yerinde bulmuyoruz. En düük emekli ayl asgari ücret seviyesine çkarlmaldr. Bununla birlikte aydan aya düen alm gücü göz önünde bulundurularak 3 ayda bir enflasyon orannda emekliye ve memura zam yaplmaldr. dedi.

MHP Grup Bakanvekili Muhammed Levent Bülbül de Türk Tarih Kurumunun 91. kurulu yl dönümünü kutlad.

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Büyük devletler kuran ecdadmz büyük ve uurlu medeniyetlere sahip olmutur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuu ecdadn tandkça daha büyük iler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktr. sözlerini anmsatan Bülbül, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Türk tarihinin aratrlmas ve salkl bir ekilde nesillerimize aktarlmas için kuruluuna öncülük ettii Türk Tarih Kurumunun kuruluunun 91. yln kutluyoruz. dedi.

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç da güvenlik güçlerinin HDP Cizre ilçe binasna yönelik operasyonunun tek sebebinin, HDPnin çars üzerine halkn nevruzda meydanlar doldurmas olduunu iddia etti.

HDPnin çarsna kar gösterilen ilgiye tahammül edilemediini ileri süren Oluç, Hani Kürte dümanlk nedir? diye soruyorsunuz ya ite budur. Cizre halk sadece nevruzda sokaa çkmad. Biz her seçimde Cizrede yüzde 80 ile 90 arasnda oy alan bir partiyiz ve bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bunu göreceksiniz. Bu basklarnza da Cizre halk asla boyun emeyecek. diye konutu.

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel de Rusyadan Gürcistana açlan Vladikavkaz Snr Kapsnda yaklak 1000 Türk oförünün aç ve susuz ekilde beklediini belirtti.

oförlerin kiisel bakm ihtiyaçlarndan da mahrum olduklarn ifade eden Özel, Kendi ifadeleriyle açlk ve sefalet içindeler. Seslerini duyuramyorlar. Dileri Bakanl, Ulatrma ve Altyap Bakanl yetkililerini, Vladikavkaz Snr Kapsndaki oförlerimizin ihtiyaçlarna duyarllk göstermeye davet ediyoruz. dedi.

BURASI ARET DEVLET DEL

AK Parti Grup Bakanvekili Mahir Ünal ise HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluçun, Cizre ile ilgili sözlerini kabul etmediklerini, devletin asla ve asla intikam alma duygusuyla hareket etmeyeceini söyledi.

Kürte düman aranyorsa düman olarak PKK yeterlidir. diyen Ünal, Teröriste terörist, PKKya katil diyemeyeceksiniz ama sokaklarda katil polis diye slogan atacaksnz. Buras airet devleti deil, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git