Mecliste her partiye ayrı renk kartlık

Meclis, siyasi partilerin grup toplantılarına katılacak ziyaretçilere verilen "grup toplantısı" ibareli kartların konulacağı kırmızı, turkuaz, siyah ve lacivert renginde plastik kartlık bastırdı. Böylece, ziyaretçilerin AK Parti, CHP, HDP ve MHP gruplarından hangisine geldiği belli olacak.

Haberler 05.11.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyasi partilerin haftalk grup toplantlarnn ayn gün ve birbirini takip eden saatlerde yaplmas nedeniyle yaanan younluktan dolay ziyaretçiler için bastrlan grup toplants ibareli kartlar, her siyasi parti grubu için, farkl renkte plastik kartla konulacak.

Renk olarak krmz, turkuaz, siyah ve lacivert seçildi. Dört gruba sürekli olarak ayn renk plastik kartlk verilmeyecek, partilere verilecek bu renkli kartlklar her hafta ya da belli haftalarda deitirilecek.

Böylece, ziyaretçilerin AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup toplantlarndan hangisine geldii belli olacak.

OLASI GÜVENLK HLALLERNN ÖNÜNE GEçLEBLECEK

Bu uygulamayla; dört siyasi partinin grup toplantlar için her sal Ankara dndan yaklak 5-6 bin ziyaretçinin geldii Mecliste, ziyaretçilerin grup toplant salonuna girileri kolaylatrlarak kontrol altna alnabilecek ve olas güvenlik ihlallerinin önüne geçilebilecek.

Basn Halkla likiler Bakanl ile siyasi parti grup yöneticileri bir araya gelerek, partilerin o hafta kullanaca renge karar verecek.

Ziyaretçi Meclise geldii zaman hangi parti grubu tarafndan davet edilmise, randevu takip sistemi kontrol edilerek Halkla likiler personeli tarafndan uygun renkte yaka kart verilecek.

Bu uygulama sadece siyasi partilerin grup toplantlarnn yapld sal günleri uygulanacak. Sadece makam ziyareti için Meclise gelen vatandalara yönelik uygulamada herhangi bir deiiklik yaplmayacak, bu vatandalarn ziyaretçi kart ile külliyeye girilerinin salanmasna devam edilecek.

Ana Sayfaya Git