Meclis'te kapatma gerilimi yaşanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP'ye kapatma davasının artık yargının önünde olduğunu ve yargının kararına herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Haberler 09.06.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, Meclis Bakanvekili Haydar Akar bakanlnda topland.

HDP Van Milletvekili Murat Sarsaç, Vanda yaanan hak ihlalleri AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydn Dünya çevre Günü ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl Bitlisin ekonomik sorunlar ile ilgili gündem d konuma yapt.

Daha sonra grup bakanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Y Parti Grup Bakanvekili Müsavat Derviolu, yaklak 30 yldr orman yangnlarna kar baaryla mücadele eden Türk Hava Kurumunun, iki yldr yangn söndürme uçaklaryla ihaleye katlmaktan mahrum brakldn belirtti.

Derviolu, Yerli ve milli olmay azndan düürmeyen hükümet, konu ihale olunca milyon dolarlar vererek yabanc uçaklar tercih etmektedir. diye konutu.

MHP Grup Bakanvekili Levent Bülbül, terörist devirildii ve yetitirildii Mahmur Kampyla ilgili meru müdafaa kapsamnda Türkiyenin bu bölgeye müdahalesinde hakl olduunu ifade etti.

Bülbül, yaplan operasyonlarn tamamnda dünyaya örnek olacak ekilde, sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiini dile getirdi.

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, HDPye açlan kapatma davasnn siyasi intikam davas olduunu öne sürdü.

ktidar 6 yl önce 7 Haziranda bizi tek bamza engellediniz biz de 7 Haziran 2021de size kapatma davas açyoruz dedi. Bu mesaj aldk. diyen Oluç, ortaya dökülen kirli ilikiler konusunda yargnn kln kprdatmadn, bunun yerine HDPye kapatma davas açtn söyledi.

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, Ortaya dökülen pislik, arszlk, pikinlik karsnda yargnn susmasn eminim ki AK Partiye mensup milletvekilleri de kabul ve tasvip etmemektedir. Ortaya saçlanlara yargnn seyirci kalmas kabul edilemez. dedi.

Altay, yasamann ba olarak Meclis Bakan Mustafa entoptan, on bin dolar alan siyasetçiyle ilgili çileri Bakanna yönelik yazd mektubun aynsn Cumhurbakanna da yazmasn talep ettiklerini söyledi. Altay On bin dolar alan siyasetçinin ad açklanmad sürece hepimiz zan altndayz. diye konuu.

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, bu hafta TBMM Genel Kurulunda, cra flas Kanununda Deiiklik öngören kanun teklifinin görümelerinin yaplacan söyledi.

Irak Kuzeyinde ehit olan Uzman çavu Samet eker, çanakkalede görevi banda kazada ehit olan polis memuru Cihan Türkmenoluna Allahtan rahmet dileyen Turan, vefatlarnn yl dönümünde air Cahit Zarifolu ve Abdurrahim Karakoçu da and.

HDPnin kapatlmasna ilikin dava ile ilgili Brakn yarg iini yapsn. ifadesini kullanan Turan, Söz yargda. Berat m verilir, Hazine yardm m kesilir, kapatma m verilir artk bu bizim deil yargnn ii. Terörist bann heykelini dikeceiz diyen, srtmz PKKya dayadk diyen bir anlaya yargnn, milletin sessiz kalmasn beklemek, hayatn olaan akna aykr. diye konutu.

HDPye kapatma davasnn artk yargnn önünde olduunu belirten Turan, Yargnn kararna hep birlikte sayg duyacaz deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git