Mecliste Kürşat polemiği

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan, uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyal medyada yayımlanan Hamza Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Eğer bir hata yapan varsa onu kulağından tutup, götürüp yargı makamlarına teslim eden ve bu hukuk sürecini takip eden irade bizde var. Bunu yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Haberler 31.03.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, gündem d konumalarn ardndan grup bakanvekilleri yerlerinden söz ald.

Y Parti Grup Bakanvekili Dursun Müsavat Derviolu, Irakta Türk dünyasn yakndan ilgilendiren kritik gelimeler yaandn belirterek, Irak Türkmen Cephesi Bakan Erat Salihinin görevinden ayrldn anmsatt.

Salihinin, Mesut Barzani yönetimine kar tavizsiz tavrndan dolay uzun süreli bir rahatszlk yaandn dile getiren Derviolu, Erat Salihi, terör örgütlerine kar tavizsiz duru sergilemi ve her zaman Türkiyenin yannda yer almtr. Sözde Kürdistan bayran göndere çekenler, Salihinin milli tutumundan rahatsz olmulardr. Barzaniye göz mü krplmakta, Irakta Türk milli politikasndan vaz m geçilmektedir? Andmzn kaldrlmasndan sonra sra Türklüün kaldrlmasna m gelecektir? Uygur Türklerini görmezden gelenler, Irak Türkmenlerini de duymamlardr. diye konutu.

MHP Grup Bakanvekili Muhammed Levent Bülbül, Güney Kbrs Rum tarafnda bir camiye nefret dolu saldrda bulunulduunu anmsatarak, bu saldry yapanlar ve destekçilerini lanetledi.

Bülbül, 28 Mart 1991de Kerkükün Altnköprü kasabasnda yaayan 100den fazla Türkmenin, Saddam rejimi tarafndan vahice katledildiine iaret ederek, Türkmenlerin yaad skntlara deindi.

Türkmenlerin, siyasi ve kültürel varlklaryla birlikte Irakn toprak bütünlüünün devam etmesi için çaba harcadna dikkati çeken Bülbül, Ancak halen bir takm basklara muhatap olmaktadrlar. MHP olarak Türkmen kardelerimizin yannda ve davalarn takip etmekteyiz. Hiçbir oldu bitti hesab, Iraktaki Türkmen varln ve Türkmenelini yok edemeyecektir. ifadelerini kulland.

HDP TBMM Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, Hrant Dink davasnn, 130 durumann ardndan arkasnda birçok soru iareti, tartmal beraat karar ve olayn cemaate yklma çabasyla tamamlandn ileri sürdü.

Beta, yeni tip koronavirüse kar öretmenlerin alanmadn, eitimcilerin korona riskiyle çalmak zorunda kaldklarn, günü kurtarmak adna öretmen ve örencilerin atee atldn savundu.

HAMZA KÜRAT AYVATOLU TARTIMASI

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, TBMM Bakan Mustafa entopun, Montrö Sözlemesine yönelik söylemlerinden dönmek için vatandalara, gazetecilere ve bürokratlara zekas belli bir seviyenin altnda ifadesi kullandn savundu.

Hamza Kürat Ayvatolunun uyuturucu kulland görüntüleri anmsatan Özel, öyle devam etti:

Bu ismin elbette tedaviye muhtaç bir taraf var, o konuda acil ifalar dileriz ancak o fotoraflar, o videolar ve bizatihi Kürat Ayvatolu ismi, Adalet ve Kalknma Partisinin savrulduu noktay, yaad çürümeyi, içinde bulunduu yozlamay gösteriyor. Harun olmak için yola çkp da Karun olanlarn ne noktalara savrulduunu hep beraber ibretle takip ettik. Adalet ve Kalknma Partisi, Ömerlerini aramak için yola düecekti, Küratlarn bulmular. Küratlarnn o paralar nerelerden kazandn, Küratlarnn çektirdii fotoraflar deil ama kurduu yakn ilikileri ve Küratlarnn yapm olduu nüfuz ticaretini gördük.

MHP Grup Bakanvekili Bülbül, Özele Küratlar demeye gerek yok, Kürat bir tane. Kürat dediiniz zaman, bizim tarihimizde bambaka yere gidiyor. diye tepki gösterdi.

AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkan ise AK Parti ve Cumhur ttifak alarak garip gurebann gür sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Partinin verdii mücadelenin, millete hizmet mücadelesi olduunu belirten Özkan, unlar kaydetti:

Eer bir hata yapan varsa onu kulandan tutup, götürüp yarg makamlarna teslim eden ve bu hukuk sürecini takip eden irade bizde var. Bunu yapmaya devam edeceiz. Taciz, tecavüzcülerin hesabn sormaktan elbette geri durmayacaz. Burada önemli olan hukukun, Anayasann, yargnn, ahlakn yannda yer alabilmek, bunu yapyoruz. Belediyelerinizde, parti tekilatlarnzda ne oldu? Bunlarn üzerini niye kapatyorsunuz? Madurlar, madureler Biz bunu l Bakanna ulatrdk ancak tehdit aldk ve bunun üzerini kapatmak için ellerinden geleni arkalarna koymadlar diyorlar. Birileri yanl m yapm? Onu kulandan tutup yargya teslim edelim. Hukuki olarak bunun arkasnn takipçisi olalm. Siyaset mekanizmas olarak hukuk, adalet ve yargnn daha iyi ilemesi için bizim yapmamz gereken budur.

Ana Sayfaya Git