Mecliste maaş mesaisi!

Meclis, memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşülecek.

Haberler 10.01.2022 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Meclis, bu hafta memur ve emekliye ek zamm da içeren kanun teklifini yasalatrmak için mesai yapacak.

Haftalk mesaisine 11 Ocak Sal günü balayacak TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatrm Sistemi Kanunu ile Baz Kanunlarda ve 375 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin görümelerine balanacak.

Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylk ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak art oran yüzde 5ten yüzde 7,5e yükseltilecek.

Gelir ve aylk ödemesi yaplanlara 1500 lira olarak öngörülen aylk asgari ödeme tutar 2500 liraya çkartlacak.

Cumhurbakan, Türk liras vadeli mevduat ve katlma hesaplarnda ödenecek destek tutar, hesaplama yöntemi ile destekten yararlanacak gerçek kii kapsamn belirlemeye; nihai hesap açma tarihini öne çekmeye veya 31 Aralk 2023e kadar uzatmaya yetkili olacak.

BOTA tarafndan bölgesel ve iklimsel koullar dikkate alnarak il veya bölge baznda kademeli doal gaz sat fiyat uygulanabilecek.

Bireysel Emeklilik Sisteminde yüzde 25 olan devlet katks oran yüzde 30a çkarlacak.

- Komisyonlarn gündemi

Milli Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yarn AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah ler bakanlnda toplanacak. Komisyonda, Öretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüülecek.

Hükümlü ve Tutuklu Haklarn nceleme Alt Komisyonunun sal günkü toplantsnda, Bünyan ile Tarsus Ceza nfaz Kurumu inceleme raporu ele alnacak.

Dijital Mecralar Komisyonu, Türkiyede Gazeteciliin Dijital Dönüümü ve Sorunlar balnda perembe günü toplanacak; Anadolu Yaynclar Dernei Bakan Sinan Burhan ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Bakan Mehmet Nuri Kolayl sunum yapacak.

Bu arada TBMMde siyasi partilerin haftalk düzenledikleri grup toplantlar da yaplacak. Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, 12 Ocak çaramba günü yeni yln ilk AK Parti TBMM Grup Toplantsnda partililere hitap edecek.

Ana Sayfaya Git