Meclis'te milletvekilleri arasında yine arbede yaşandı

MECLİS Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında yaşanan sözlü tartışma sonrası tansiyon yükseldi. Birleşime ara verilince birbirlerinin üzerine yürüyen AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Haberler 15.12.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclisteki bütçe görümelerinde CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan konumasnda Atatürkün stiklal Madalyal, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana dönemin babakanyken verilen Yahudi Cesaret Madalyal fotorafn kürsüden gösterdi. Tanju Özcan Bu madalya hl Sayn Cumhurbakannda duruyor.Üzüldüüm ne biliyor musunuz,Senin boynunda Yahudi Cesaret Madalyas olacak, sabahtan akama kadar meydan meydan dolap Kudüs bizim kutsalmz, Kudüs bizim ilk kblemiz. mnileri atarak dolaacaksn diye konumasn tamamlad.

AYENUR BAHçEKAPILI: ELETRDNZ CUMHURBAKANI KOSKOCA SRALE ONE MNUTE DED

Meclis Bakanvekili Ayenur Bahçekapl Tanju Özcann konumasna ilikin Eletirdiiniz bu ülkenin Cumhurbakannn da koskoca srail devletine one minute dediini ve dünyann birbirine girdiini de hatrlatmak isterim. deerlendirmesinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL: NAH 64, HADDN AMA

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel ise Bahçekaplya iç tüzüün 64üncü maddesinde oturumu yöneten bakann ya da bakan vekilinin görümelerin esasna yönelik görü bildiremeyecei diye yazl olduunu vurgulayarak Burada bir hatibimiz çkp da görülerini söylerken onun konumasnn içeriine yönelik olarak, ona had bildirmek, görü açklama, üzüntü bildirme ve yok Okuduum eyden ne anladm ben de anlamadm diyerek o milletvekilini kamuoyu önünde güç duruma uratacak bir davran hakknz da deildir, haddiniz de deildir. Öretmen kanaat bildirir. Meclis Bakan nah 64, karamazsnz, konumann esasna giremezsiniz. Kimse senin demenle de yerine oturmaz! Haddini ama! dedi.

ARA VERLD, MLLETVEKLLER ARASINDA ARBEDE YAANDI

Özelin bu sözleri karsnda Bahçekapl Haddimi amyorum, sen ayorsun haddini derken, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Birleime ara verilmesinin ardndan birbirlerinin üzerine yürüyen AK Parti ve MHP milletvekilleri arasnda arbede yaand.

Ana Sayfaya Git