Mecliste OHAL Mesaisi Var!

Meclis; OHAL'in uzatılması, cinsel istismar suçlarına ilişkin tasarı, DSİ tasarısı ile Kanser Araştırma Komisyonu kurulması için yoğun mesai yapacak.

Haberler 16.04.2018 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cinsel istismar suçlarna ilikin tasar, tali komisyon olarak KEFEK ile Salk ve Aile Komisyonunda, esas komisyon olarak Adalet Komisyonunda görüülecek

Meclis; OHALin uzatlmas, cinsel istismar suçlarna ilikin tasar, DS tasars ile Kanser Aratrma Komisyonu kurulmas için youn mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, 21 maddesi kabul edilen 78 maddelik, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünün Tekilat ve Görevleri Hakknda Kanun ile Baz Kanunlarda ve Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Tekilat ve Görevleri Hakknda Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasarsnn müzakerelerine devam edilecek.

Tasaryla, DS Genel Müdürlüünün, su tahsisi yapmaya görevli ve yetkili olduuna dair hüküm açk ekilde kanuna yazlyor.

Sulama Alanlarnda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarm Reformu Kanununda yer alan yetkiler, DS Genel Müdürlüüne veriliyor. Arazi toplulatrma ve tarla içi gelitirme hizmetlerinin yürütülmesinde DS uygulayc kurulu olarak yetkili olacak.

Orman Genel Müdürlüü, devlet ormanlarnda arkeolojik kaz yaplmasna; odun kömürü, katran, sakz gibi iletilmesinde aaç kullanlan ocaklarn açlmasna ve yeraltnda depolama alan kurulmasna, bedeli karlnda 29 yla kadar izin verebilecek.

Kamu kurumlarnn ihtiyaçlar ile fayda görülen hallerde, her türlü orman ürünü piyasa fiyat üzerinden satlabilecek.

Sulama Birlii, amacna ulaamayacann tespit edilmesi durumunda DSnin teklifi üzerine feshedilecek. Su kullancs olma vasfn kaybedenlerin üyelikleri sonlandrlacak.

Denetimlerde maksadna ulaamayaca tespit edilen sulama birlikleri, baka bir birlikle birletirilebilecek.

Ziyaretçiler milli parklara ücret ödemeden giremeyecek. Bu yerlere ücret ödemeden giri yapt tespit edilenlere, giri ücretinin on kat tutarnda idari para cezas verilecek.

Tütün ve Alkol Dairesi Bakanl ile eker Dairesi Bakanl kurulacak.

Hayvan sahiplerinden, hayvanlarn tanmlanmasnda kullanlan kulak küpesi ve mikroçip gibi tanmlama araçlarnn bedeli alnmayacak.

Olaanüstü Halin (OHAL) uzatlmasna ilikin Babakanlk Tezkeresinin TBMM Bakanlna sunulmas bekleniyor. Tezkere, sunulmas halinde, Genel Kurulda, çaramba günü görüülecek.

Ayn gün, kanser hastalyla ilgili verilen aratrma önergeleri görüülerek, Aratrma Komisyonu kurulacak.

-htisas komisyonlar

Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu (KEFEK), 16 Nisan Pazartesi günü, cinsel istismar suçlarna ilikin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Tasarsn tali komisyon olarak görüecek.

Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler Komisyonu da ayn tasary 17 Nisan Sal günü tali komisyon olarak ele alacak.

Tasar, her iki komisyonda da müzakere edildikten sonra, esas komisyon olan Adalet Komisyonu gündemine gelecek.

Türkiye nsan Haklar ve Eitlik Kurumu, 18 Nisan çaramba günü, Türkiye nsan Haklar ve Eitlik Kurumu Kanunu gereince, Kurumun görev ve yetkileri ile faaliyetleri konusunda nsan Haklarn nceleme Komisyonunu bilgilendirecek.

Dilekçe Alt Komisyonu, 18 Nisan günü yapaca toplantda, staj yaplabilecek kurum ve iletmelerin, staj ücreti sebebiyle örenci kabul etmemesine yönelik uygulamada yaanan sorunlar ve çözüm önerilerini görüecek.

Toplantda, Ankara Üniversitesi Salk Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Bakan Prof. Dr. Sibel Erkal lhann Dilekçe Komisyonuna yapt bavuruda yer alan hususlar deerlendirilecek, taslak alt komisyon raporu deerlendirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii, Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu yetkilileri, 18 Nisan günü, nsan Haklarn nceleme Alt Komisyonuna sunum yapacak.

KT Komisyonu, denetimlerine devam edecek.

Komisyon; 18 Nisan günü Posta ve Telgraf Tekilat Genel Müdürlüünün, 19 Nisan günü ise Türkiye Elektrik letim A.. Genel Müdürlüü ile Ankara Doal Elektrik Üretim ve Tic. A.. Gen. Müdürlüünün hesaplarn inceleyecek.

Ana Sayfaya Git