Mecliste parti kapatma gerilimi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve AK Parti Milletvekilleri arasında TBMM Genel Kurulu’nda parti kapatma polemiği yaşandı. Engin Altay’ın, “Parti kapatma, mağaraları kapat, terör kamplarını kapat. Parti kapatmanın Türkiye'de çözüm olmadığı görülmüştür” sözlerine AK Partili milletvekilleri itiraz etti. Altay, AK Parti milletvekillerine, "Ben senin ağababaların gibi Öcalan'la düşüp kalkmıyorum” yanıtını verdi.

Haberler 04.03.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda dün CHP Grup Bakanvekili ve stanbul Milletvekili Engin Altay ile AK Partili Milletvekilleri arasnda parti kapatma polemii yaand. AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkann, HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktr. HDPyi kapatacaz sözleri üzerine Engin Altay, unlar söyledi:

Sayn Özkan, bence parti kapatma, maaralar kapat, terör kamplarn kapat. Parti kapatmann Türkiyede çözüm olmad her vesileyle görülmütür bunu belirtmek istedim. Ayrca, Ak Parti u yaklamn ben anlamyorum ve çözemiyorum. imdi, Ak Parti ye göre HDPnin milletvekilleri ve HDPye oy veren 6 milyon insan terörist, Ak Parti ye göre. Ak Parti HDPye böyle bakarken eli kanl terör örgütüyle de düüp kalkyor ya, PKKyla da düüp kalkyor; ben bunu anlamyorum. Doru bulmuyorum.

Engin Altayn bu sözleri üzerine AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, satama olduunu savundu. Engin Altay ise Sayn Eronat, HDP milletvekili burada Sayn Öcalan deyince baryorsunuz. Ama Türkiyede siyaset literatürüne Sayn Öcalan kavramn sokan Sayn Erdoandr ya, gözünüzü seveyim yapmayn ya. Öcalana düzülen, dizilen methiyeler orada, dosyamda var dedi.

Bu sözler üzerine bu sefer AK Parti Amasya Milletvekili Hasan çilez tepki göstererek, Sayn Altay, HDPye oy satmadk. Oy sattnz, oy. Siyaset tarihinin kara lekesidir, kara dedi. Altay ise HDP meru bir parti. Ben Öcalanla düüp kalkmyorum. Ben senin aababalarn gibi Öcalanla düüp kalkmyorum diye konutu.

BZ ABDULLAH ÖCALANDAN STANBULU KAZANALIM DYE MEKTUP STEMYORUZ

Engin Altay öyle konutu: HDP meru bir parti. Ben Öcalanla düüp kalkmyorum. Ben senin aababalarn gibi Öcalanla düüp kalkmyorum. HDP meru bir partidir. Bak, burada oturuyor adamlar, senin ne kadar hakkn varsa onun da o kadar hakk var. Ayptr! Biz HDPyi meru bir parti olarak görüyoruz altn çiziyorum ama biz Abdullah Öcalandan stanbulu kazanalm diye mektup istemiyoruz. Ayptr ya, yüzünüz olsun biraz ya, yüzünüz olsun ya! Biraz yüzsüz olmayn bu kadar ya! Abdullah Öcalann kardeini TRTye çkaran adamalardan, insanlardan, siyasi iradeden vatan sevgisi, bayrak sevgisi, terör sevicilii konusunda duyacamz tek laf olamaz, tek laf olamaz. Geçin bu ileri. Konuya gelemedim satamadan dolay. Arkada, biz Öcalan övmedik. Öcalan siz övdünüz, Öcalanla masaya siz oturdunuz. Biz HDPyi resmi muhatap alyoruz evet.

Ana Sayfaya Git