Meclis'te yılbaşı tatili krizi

AK Parti’nin Meclis’i fiilen 9 Ocak’a kadar tatile sokma kararı üzerine yapılan oylamaya karar yeter sayısı olan 184 vekilden daha az vekil kazandı. Tartışma, tatil kararının iptalini de gündeme getirebilecek krize döndü.

Haberler 23.12.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mecliste ylba tatili kriziBütçenin final oturumu için kürsüye çkan TBMM Bakan smail Kahramann yönettii oturumda, AK Partinin tatil kararna ilikin grup önerisinin yaplan oylamasnda, AK Parti kabul, CHP ve HDP ret, MHP ise çekimser oy kulland. Kahraman, ilk oylamann sonucunu, kabul edildi diye ilan ederken, bu karara, CHP ve HDPden ret oylarnn daha fazla olduu itiraz geldi.

BR 62, BR 64 SAYDI

Kahraman bunun üzerine ikinci kez oylama yaptrd ve iki divan katibinden de el kaldrarak kullanlan kabul ve ret oylarn saymalarn istedi. Bu oylamada iki katip üyeden biri ret oylarn 62, dieri 64, kabul oylarn da 81 ve 82 olarak sayd. Kahraman bunun üzerine bir kez daha önergenin kabul edildiini açklad.

ANAYASAYA AYKIRI

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel ise Kahramann ilan ettii kabul ve ret saylarnn karar yeter says için gerekli 184ün altnda olduunu beliterek, bu ekilde karar alnamaz, bu anayasa aykr olur dedi. Kahraman toplant yeter says olduu için oturumu açtn belirterek, oylama sonucunda bir sorun olmadn söylerken, AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita da, oylama sonucu ilemin tamamlandn, ancak istenirse, dört grup bakanvekilinin altna imza koyaca yeni bir danma kurulu kararyla önergelerindeki tatil kararn geri çekebileceklerini söyledi.

Kahraman da bunun üzerine grup bakanvekillerini, krizi çözmek için odasna çard. Meclisin ylba tatiline girip girmeyecei tartmalarn noktalayacak bu görüme u anda bu sürüyor.

Ana Sayfaya Git