Mecliste yoğun mesai başlıyor!

TBMM Genel Kurulu, 20 Ocak'ta verdiği aradan sonra 1 Şubat Salı günü toplanacak.

Haberler 31.01.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis, yaklak 11 günlük arann ardndan yasama çalmalarna youn gündemle yeniden balayacak.

Genel Kurulda, küresel iklim deiikliinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklkla mücadele ve su kaynaklarnn verimli kullanlmas için alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla kurulan Meclis Aratrma Komisyonu raporu ele alnacak.

Meclis, daha sonra Öretmenlik Meslek Kanunu Teklifi üzerindeki mesaisini sürdürecek.

Düzenlemeyle öretmenlik meslei, aday öretmenlik döneminden sonra öretmen, uzman öretmen ve baöretmen olmak üzere üç kariyer basamana ayrlacak.

Uzman öretmen veya baöretmen unvan alanlara her unvan için ayr ayr olmak üzere bir derece verilecek.

Uzman öretmenlere ödenen eitim öretim tazminat yüzde 20den yüzde 60a, baöretmenlere ödenen eitim öretim tazminat ise yüzde 40tan yüzde 120ye yükseltilecek.

Birinci dereceli kadroda görev yapan öretmenlerin ek göstergeleri 3600e çkarlacak. Bu madde, 15 Ocak 2023te yürürlüe girecek.

KOMSYONLARIN GÜNDEM

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlar Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon bünyesinde kurulan Hazrlk Komisyonu, pazartesi günü saat 14.00te AK Parti Krkkale Milletvekili Ramazan Can bakanlnda toplanacak.

Komisyon, öldürülen PKKl teröristle fotoraflar basna yansyan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin dokunulmazlnn kaldrlmasna yönelik hazrlanan iki ayr dosyay ele alacak.

Hazrlk Komisyonuna, kendisine tannan bir haftalk süre içinde yazl savunmasn sunmayan HDPli Güzel, talep etmesi durumunda, Komisyonda sözlü savunma yapabilecek veya bir milletvekili arkadana savunmasn yaptrabilecek.

TBMM KT Komisyonu denetimlerini sürdürecek. Komisyonda sal günü Türkiye hracat Kredi Bankas A, çaramba günü ise Ky Emniyeti Genel Müdürlüü ile Türkiye Denizcilik letmeleri Anin hesaplar incelenecek.

Bu arada TBMMde siyasi partilerin haftalk düzenledikleri grup toplantlar da yaplacak.

Ana Sayfaya Git