Mehmet Barlas: CHP'nin seçime girmesi yasaklanabilir

İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas "Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" dedi.

Haberler 10.11.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah gazetesi yazar Mehmet Barlas Muhalefetin meruiyet sorunu balkl yazsnda CHPnin kapatlabileceini ve seçimlere katlmasnn yasaklanabileceini yazd. Barlas, Unutmayalm ki bu durum Türkiyede ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa deiikliine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatr gibi partileri kapatmyor muydu? ifadesini kulland.

Barlas yazsnda özetle unlar yazd:

Muhalefetin meruiyeti, çok önemli bir kavram da akla getiriyor. Acaba Türk siyasetinde meru olmayan unsurlar, legal olarak yer bulabilirler mi? Mesela PKKnn HDP ile birlikteliine deiniliyor ve bu konu adeta sakz haline getiriliyor. Ve biliyoruz ki HDP hakknda bir de kapatma davas var. Yani bir parti, meruiyetini kaybederse seçime katlabilir mi?

CHP KAPANABLR

Ayn durum Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Klçdarolu için de söz konusu deil mi? Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabanc ülkelere jurnalleyen, ülkenin gelecei hakknda olumlu hiçbir görüü olmayan bir siyasetçi ne kadar meruiyet tar? Yani bir bakarsnz, Kemal Klçdarolunun yönettii Cumhuriyet Halk Partisi kapatlm ve seçime girmesi yasaklanm olabilir.

Unutmayalm ki bu durum Türkiyede ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa deiikliine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatr gibi partileri kapatmyor muydu?

...

çünkü 2023 seçimleri Türkiye için gelecee yönelik bir dönüm noktas olacaktr. 85 milyon insann kaderini 2-3 sorumsuz politika heveslisinin gayrimeru çabalarna kurban edemeyiz.

Eer siyaseti ciddiye alyorsanz söylediklerimi hafife almayn. Kemal Klçdaroluna yöneltilen her yalanc suçlamas veya Y Partinin her küfürbaz milletvekili, meruiyet snrlarn zorluyorlar.

Ana Sayfaya Git