Mehmet Sevigen: MİT TIR'ları belgesini Kemal Kılıçdaroğlu verdi

CHP'li Mehmet Sevigen, MİT TIR'ları belgesini Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiğini söyledi. Sevigen ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun itirafçı olmasından dolayı duyduğu endişeyi de anlattı.

Haberler 07.06.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, MT TIRlar kumpasyla ilgili çok önemli açklamalar yapt. Eren Erdemin daha önce yapt, MT TIRlar belgesini Bülent Tezcan getirdi açklamasn hatrlatan Sevigen, Belge Eren Erdem, Bülent Tezcan, Can Dündar, Enis Berberolu ve Kemal Klçdarolu arasnda gidip geliyor. Bu belgeler direkt genel bakan yardmclarna gelmez, genel bakanlara gelir dedi.

KEMAL BEY TRAFçI ENDESYLE TELAA KAPILDI

Klçdarolunun da daha önce, Bürokratlardan bana belge ve bilgi geliyor dediini vurgulayan Sevigen, unlar söyledi:

Kemal Bey belgeleri Enis Berberolu yaynlasn diye verdi. Sonra da kimse sahip çkmad. Oyann yani kznn feryadn unutmadk. Enis Berberolu hapishanede bir demeç vermiti, Konuursam yanarsnz diye. lgi görmemiti o dönem. Gazeteler Enis Berberolunun itirafç olacan yazd. Kemal Bey bu endieyle bir telaa kapld. Yürüyüü de tamamen Enis Berberolunu susturmak için yapt. Konumamas için yapld. O yürüyüü de zaten Enis adna deil kendi adna yapt. Enteresan yani. Bir garip olmu bizim parti. Bizim mücadelemiz partiyi kurtarmak.

ENS BERBEROLU DÜRÜSTçE ANLATMALI

Gazeteci Nedim ener, Mehmet Sevigenin açklamalarn deerlendirdi. MT TIRlar olaynn kumpas olduunun altn çizen ener, unlar söyledi:

Kamuoyunun da bildii eylerdi bunlar. Ama o tarihlerde CHP içerisinde olan birinin bunlar tekrar ediyor olmas önemli bir konu. çünkü bu MT TIRlar hadisesinin bir kumpas olduu zaten açk.

Burada ilginç olan daha önce Eren Erdem de kumpas belgelerini Bülent Tezcandan aldn söylemiti. Hatta onunla ilgili adli bir süreç yaand. imdi benzerini bir baka CHPli Mehmet Sevigen söylüyor. Dolaysyla bütün olaylar birbirini tamamlyor. Kumpas FETÖnün yapt PR çalmasn da CHP Genel Merkezinin yürüttüü ortada. Bununla ilgili de adli bir süreç yürütüleceini düünüyorum. Önemli olan Adam m koruyacaz hakikati mi?

Eer MT TIRlarnn kamuoyuna deifre edilmesinin habercilik olduunu savunuyorlarsa gazetecilik gerçee hizmettir. Olayn taraflar bugün yayorlar. Enis Berberolu kimden aldn ve kime verdiini dürüstçe anlatmal. Ama yok biz adam koruyacaz diyorlarsa onun ad gazetecilik olmuyor.

Ana Sayfaya Git