Melih Gökçek'in halefi için yapılan oylamadan Mustafa Tuna çıktı

AK Parti’de Melih Gökçek’in istifa etmesi ile boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan yoklama için 7 sandık kuruldu. Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, MKYK üyeleri, ayrı sandıklarda oylarını kullandılar. Temayül yoklamasında birinci sırada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ikinci sırada Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, üçüncü sırada Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün çıktığı belirtildi.

Haberler 05.11.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Büyükehir Belediye bakanl için isimleri geçen Altnda Belediye Bakan Veysel Tiryaki, Sincan Belediye Bakan Mustafa Tuna ve Keçiören Belediye Bakan Mustafa Ak da oylarn kulland.

Melih Gökçekin halefi için yaplan oylamadan Mustafa Tuna çkt

Geçtiimiz yllarda yaplan temayül yoklamalarnn aksine bu yl oy kullanacak partililerden 3 deil bir isim yazarak oy kullanmalar istendi. Oylama sonucunda öne çkan 3 isim ile Cumhurbakan Tayyip Erdoann mülakat yapaca iddias kulislerde dolayor.

BUNDAN SONRAK HAYATINDA BAARILAR DLERM

Temayül yoklamas balamadan önce açklama yapan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erol Kaya, Melih beye bundan sonraki hayatnda baarlar dilerim. AK Parti bir reform partisidir dedi.

Melih Gökçekin halefi için yaplan oylamadan Mustafa Tuna çkt

DEM TEMEL ESAS

AK Parti Genel Sekreteri Fatih ahin de konumasnda, Bugün burada Ankara Büyükehir Belediye bakan adaymz belirleyecek temayül yoklamas için bir arada bulunmaktayz. AK Parti deiimi temel esas olarak kabul eder, bayrak deiimlerini bayrak inmesin diye tercih eder. Deiim dönüüm yenilenme her zaman partimizin gündeminde olmutur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Biz gereken admlar atmazsak milletimiz sandkta gerekeni yapacaktr ifadesini kulland.

Temayül yoklamasnn sonuçlar resmen pazartesi günü açklanacak. Edinilen bilgiye göre yoklamadan birinci srada Sincan Belediye Bakan Mustafa Tuna (altta), ikinci srada Altnda Belediye Bakan Veysel Tiryaki, üçüncü srada Kahramankazan Belediye Bakan Lokman Ertürk çkt.

Ana Sayfaya Git