Memleket Partisi Genel Başkanı İnce basın toplantısı düzenledi

"Muhalefet erken seçimden kaçmaz. Biz de bir muhalefet partisi olduğumuza göre şimdilik tabii ki bundan kaçmıyoruz. Yeni kurulduk, henüz seçime katılma şartlarını sağlayamadık. Yasanın bize getirdiği sınırlamaları aşmak için şu anda 41 ilde örgütlenmeye başladık"

Haberler 25.05.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleket Partisi Genel Bakan Muharrem nce, Muhalefet erken seçimden kaçmaz. Biz de bir muhalefet partisi olduumuza göre imdilik tabii ki bundan kaçmyoruz. Yeni kurulduk, henüz seçime katlma artlarn salayamadk. Yasann bize getirdii snrlamalar amak için u anda 41 ilde örgütlenmeye baladk dedi.

nce, Parti Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, Türkiyenin mays ayn itiraf ve ithamlarla geçirdiini, iddialarn ve ithamlarn Susurluk kazasndan vahim olduunu öne sürdü.

Konuyla ilgili harekete geçen bir savcnn olmadn belirten nce, açlan bir soruturmann bulunmadn, TBMMde kurulan bir komisyonun olmadn ifade etti.

Türkiyenin acilen bir temiz eller operasyonuna ihtiyac olduunu iddia eden nce, Türkiyenin acilen temizlenmeye, arnmaya, silkinmeye, ayaa kalkmaya ihtiyac var. Yarg ve Meclis harekete geçmelidir. diye konutu.

Anayasa HSK üyelerini milletvekilleri seçer diyor

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) üyelii seçimlerine deinen nce, muhalefete 3 üyeyi almak için mi siyaset yapyorsunuz? diye sordu. Muharrem nce, Anayasann 159uncu maddesi, HSK üyelerini milletvekilleri seçer diyor. Seçim sal günü yaplacak. u anda kimlerin seçileceini biliyor muyuz? Genel Bakanlar seçmi, belirlemi, yarn onaylatacaklar milletvekillerine. Türkiye muz cumhuriyeti deildir. deerlendirmesini yapt.

(Yeni anayasa çalmalar) Biz de bir komisyon kuruyoruz

Bir gazetecinin, Memleket Partisinin sivil anayasa ile ilgili bir çalmas olacak m? sorusuna nce, Biz de bir komisyon kuruyoruz. Her eyi yakndan takip ediyoruz. Bir hukukçu arkadamz görevlendirdik. O arkadamz koordine edecek. cevabn verdi.

Muharrem nce, erken seçim tartmalarnn sürdüünü belirterek, unlar söyledi:

Muhalefet erken seçimden kaçmaz. Biz de bir muhalefet partisi olduumuza göre imdilik tabii ki bundan kaçmyoruz. Yeni kurulduk, henüz seçime katlma artlarn salayamadk. Yasann bize getirdii snrlamalar amak için u anda 41 ilde örgütlenmeye baladk. O zaman unu söyleyelim, erken seçim olacaksa biz hazrz ama demokrasinin önünü açmak lazm. O zaman tüm partilere sesleniyorum, seçime katlma artlarn kolaylatralm. Buyurun hodri meydan, bunu yaparsak doru olur. Ola ki bunlar seçime giremesin diye baskn yapld. Yüz bin imza art var. O da orada duruyor. Belki milletvekili listeleriyle deil de Bakanlar Kuruluyla, yüz bin imzayla milletin karsna çkarz.

Ana Sayfaya Git