Menbiç Ve İdlib Devam Edecek?

Erdoğan: Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, edecek İdlib'le devam edecek.

Haberler 07.02.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Zeytin Dal Harekatna ilikin, Afrindeki bu operasyonlar kararl bir ekilde devam ediyor, edecek. dlible devam edecek. Bizim 100ü akn ehidimiz var. Bunu Amerika duyuyor mu, görüyor mu? Sayn Obama da doru konumad u anda Sayn Trump da ayn yolda gidiyor. Mümbiçten çkacaz dediler. Niye duruyorsunuz hadi çkn. Biz Mümbiçe topraklarn asl sahiplerine teslim etmek için geleceiz farkmz bu. Amerikaya unu da söyledik; terör örgütleri ile beraber hareket etmeyin. Bir eye yaplacaksa gelin Türkiye ile beraber yapn dedik. Ülkemde bir çok bu noktadaki yaklamlar farkl olabilir. Kusura bakmayn biz büyük devlet olmaya, bu ülkede birilerinin canmz actmasna müsaade etmek istemiyorsak bu topraklarda belirleyici olacaz dedi.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin grup toplantsnda konutu.

ACL DURUMLAR HARCNDE KESNLKLE DIARIDAN HAZIR OLARAK ALMAYACAIZ

Erdoan, Kendi göbeimizi kendimiz kesmediimiz takdirde bize verilen bir vidann dahi yeri geldiinde bask hatta antaj malzemesine dönütürüldüünü gördük. Yakn dönemde cumhurbakanl korumalarna alnacak tabancalar konusunda ac bir tecrübe yaadk. lerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin dier silahlar konusunda nasl bir tavr içinde olduunu ve olabileceini az çok hepiniz tahmin edersiniz. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imknlarmz ile üretmek iini belirli bir düzeye getirmemi olsaydk u anda ne halde bulunurduk. Bunu düünmek bile istemiyorum. öyle bir karara vardk ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, gelitirilebilecek hiçbir ürünü, yazlm sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dardan hazr olarak almayacaz. Gerekirse daha çok zaman, para harcayacak ama mutlaka kendi tasarmlarmz, ürünlerimizi gelitireceiz diye konutu. Erdoan, Ak Parti Gençlik kollarnn 1 buçuk milyon olan üye says ana muhalefet partisinin toplam üye saysndan bile fazla dedi.

AFRN HAREKATINDA ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRSTLERN SAYISI BNE DORU YAKLAIYOR

Zeytin Dal Harekatna ilikin, Erdoan, Can tatldr kimse cann kolay kolay tehlikeye atmaz. Evlatlarmz snrlarmz içinde ve dnda can siperhane bir mücadele yürütürken bize bir mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiyeyi ina etmekle sorumlu olduumuzdur. 2023 hedeflerine ulamak bunun sadece ilk admdr. Yapacak çok iimiz var. Artk hiçbir ülke hiçbir kurum Türkiyenin gücünü ve kararln sorgulayamayacak hale gelmitir. u anda Afrin Harekatnda etkisiz hale getirilen teröristlerin says bine doru yaklayor. ehitlerimiz de var. Onlar sevgili peygamberimizin o müjdesine doru yürüyorlar ifadelerini kulland.

AFRNDEK BU OPERASYONLAR KARARLI BR EKLDE DEVAM EDYOR, EDECEK. DLBLE DEVAM EDECEK

Reis bizi Afrine götür sloganlar üzerine Erdoan öyle konutu: nallah ihtiyacmz olduu anda beraber gideceiz. i sk tutuyoruz. Afrindeki bu operasyonlar kararl bir ekilde devam ediyor, edecek. dlible devam edecek. ki de bir bize; ne zaman bitireceksiniz? sorusunu soranlara diyorum ki; siz Afganistandaki operasyonlarnz ne zaman bitirdiniz?

OBAMA DA DORU KONUMADI U ANDA SAYIN TRUMP DA AYNI YOLDA GDYOR

Bizim 100ü akn ehidimiz var. Bunu Amerika duyuyor mu, görüyor mu? Sayn Obama da doru konumad u anda Sayn Trump da ayn yolda gidiyor. Mümbiçten çkacaz dediler. Niye duruyorsunuz hadi çkn.

MÜMBçE TOPRAKLARINI ASIL SAHPLERNE TESLM ETMEK çN GELECEZ

Biz Mümbiçe topraklarn asl sahiplerine teslim etmek için geleceiz farkmz bu. Amerikaya unu da söyledik; terör örgütleri ile beraber hareket etmeyin. Bir eye yaplacaksa gelin Türkiye ile beraber yapn dedik. Ülkemde bir çok bu noktadaki yaklamlar farkl olabilir. Kusura bakmayn biz büyük devlet olmaya, bu ülkede birilerinin canmz actmasna müsaade etmek istemiyorsak bu topraklarda belirleyici olacaz.

O ZAMAN SZN TÜRKYEYE RANA YÖNELK HESABINIZ VAR

Bizim sorunumuz bu bölgede güneyimizdeki bir ksm Kürtlerle deildir tamamyla terör örgütleriyledir. Bu PYDdir YPGdir DEAtr PKKdr. Amerika DEA temizledik diyor niye hala buradasn? 5 bin TIR silah ve mühimmat getiriyorsun. Kuzey Suriyede bunlarn ne ii var? DEAla mücadele için gönderiyoruz diyorsan buna da karnmz tok. Kendilerine söylediim için bu konuda rahatm çok açk net bir ey var o zaman sizin Türkiyeye rana yönelik hesabnz var veya olmaz ya Rusyaya yönelik hesabnz var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz, duracaz. Beerin olduu gibi devletlerin de bir kader plan vardr. Kaderin üstündeki kadere inandmz için u anda bu süreci iletiyoruz, ileteceiz.

PAPANIN ÜLKEMZLE YAKIN BRLNE ÖNEM VERDN GÖRDÜK

Erdoan, Vatikan ziyaretine ilikin Faydal olduuna inandm bir görüme gerçekletirdik.Kudüs bata olmak üzere küresel ve bölgesel meseleler hakknda fikir teatisinde bulunduumuz sayn Papann ülkemizle yakn ibirliine önem verdiini gördük. Yabanc dümanlndan duyduumuz endieyi Sayn Papa ile paylatk. Kudüs meselesinde ortaya konulan dayanma ciddi manada BM Genel Kurulundaki oylamay sarsmtr. 128 oyla Kudüs meselesinde Amerika adeta BM Genel Kurulunda reddedilmitir. Ayn ekilde aslsz Ermeni iddialar konusudna hassayetimiiz kendine bir kez daha ifade etme imkan buldum. Papann bu konuda oldukça makul bir yaklam içinde olduunu belirtmek isterim dedi.

ZEYTN DALI OPERASYONU BAARIYLA SÜRÜYOR

Erdoan, Suriyenin Afrin bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik 20 Ocakta balattmz Zeytin Dal operasyonu baaryla sürüyor. Verdiimiz her ehit yüreimizi yakyor. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybmzn annesiyle babasyla kardeiyle evliyse eiyle varsa çocuuyla bal bana birer dünya olduunu biliyoruz. ehitler ölmez. Devlet ve millet olarak tüm imkanlarmzla bu operasyonda da ehit olan kardelerimizin ailelerinin yanndayz yannda olmay da sürdüreceiz diye konutu.

10 YAINDAK KIZIN EHTLERE YAZDII R OKUDU

Erdoan, Türkiye bin yldr olduu gibi bugün de ehitlerinin ve gazilerinin omuzlarnn üzerinde istiklaline ve istikbaline güvenle bakmay sürdürüyor. Size Erzincanda yaayan 10 yandaki kz evladmzn ehitlerimiz için yazd iirden okumak istiyorum. Sayn Babakan bunu iyi dinlemen lazm. Olun ehit... çatma kan Anne. Metin ol da dik tut ban Anne. Gel; öp... kokla... mezar tam Anne. Aktma gözünden yan Anne. Olsa da bu dünyada gönlün ezik. Eilme kimseye tut ban dik. Bu duygular bize tandk bildik. Aktma gözünden yan Anne. Ölüm vaktin gelsin kavuacaz. Albayrak altnda buluacaz. Maherde birleip sarlacaz. Aktma gözünden yan Anne. Böyle vatan evlatlar olduu sürece kimse bu ülkede bayraklar indiremez, ezanlar sustturamaz, özgürlüklerimize göz dikemez, snrlarmz ötesinden bizi tehdit edemez. Biz tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet diyerek kararmz verdik tüm dünyaya da bunu ilan ettik. kim bunlara yan bakarsa yakasna yapp hesap sormak icap ederse 80 milyon tek vücut bunlarn tepesine binmek boyunumuzun borcudur ifadelerini kulland.

BZ ÖYLE çOK ZORLADILAR K SONUNDA UYUYAN DEV UYANDIRDILAR

Erdoan, Bar için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son iki asr hep fedakarlkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlaryla, diplomatik sahtekarlklarla 5 milyon metrekarelik vatanmz adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kald. Anlalan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladlar ki sonunda uyuyan devi uyandrdlar. Bunu böyle bilsinler dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI SUç TEKL EDYOR ADIMLARIMIZI ATALIM

Erdoan, grup toplantsnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. Amerikann, terör örgütlerine silah desteine kar, uluslararas hukuk kapsamnda Türkiyenin bir giriimi olup olamayacana ilikin bir soru üzerine Erdoan, Bunlarn her türlü çalmasn yapyoruz, yapacaz. Gerek ikili görümeler, gerek uluslararas mahkemeler noktas bunlarn deerlendirmelerini yapp atmamz gereken admlar da atacaz. Böyle bir saçmalk olabilir mi? Terör örgütlerini ortana kar saldrtyorusun. Ulusal ve uluslararas suç tekil ediyor admlarmz atalm açklamasnda bulundu.

TÜRK TABPLER BRL VE TÜKYE BAROLAR BRLNE LKN AçIKLAMA: TÜRK FADES SÜRATLE çIKARILMALI

Erdoan, Türk Tabipler Birlii ve Tükiye Barolar Birliine ilikin Bir defa onun bandaki Türk ifadesi zaten Bakanlar Kurulu karardr. Bir defa onun oradan hemen, süratle çkarlmas lazm. Sadece Tabipler Birlii deil, Tükiye Barolar Birlii ile ilgili de ayn ey. çünkü bunlarn milli, yerli vatan koruma ile ilgili mücadelede yanmzda yer alma gibi bir durum yok tam aksine karmzda olam gibi durumlar var dedi.

Ana Sayfaya Git