Meral Akşener yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçildi

İYİ Parti’nin “Millet bu bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlediği 2. Olağan Kurultay’ı bugün gerçekleşiyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tek aday olduğu kurultay’da, son dönemde tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere doğa hakları ve EYT’lilere ilişkin de mesajlar paylaşıldı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vurgusu yapan Akşener "İYİ Parti iktidarında yoksullarla değil yoksullukla mücadele edeceğiz" dedi. Kurultayda ittifaka ilişkin mesaj verilmemesi dikkat çekti. Akşener kurultayda yeniden genel başkan seçildi.

Haberler 21.09.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPden ayrlan Meral Akenerin liderliinde 25 Ekim 2017de kurulan Y Partinin 2. Olaan Kurultay Anfa Altnparkta yaplyor.

Y PART KURULTAYI BALADI

Korona virüsü tedbirleri kapsamnda seyircisiz yaplan kurultaya delegeler, az saydaki görevli ve basn mensuplar dnda kimse alnmad. Kurultayn yaplaca alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alnrken, içeriye tek arama noktasndan geçildi.

KURULTAYDA EYT, DOA VE STANBUL SÖZLEMES VURGUSU

Y Parti, kurultay salgn nedeniyle CHP gibi açk havada yaparken, alanda, AK Parti tarafndan tartmaya açlarak kadn örgütleri ve muhalefet partilerinin tepkisini toplayan stanbul Sözlemesine ilikin de mesajlar yer ald. Kurultay alannda ve kürsünün arkasndaki platformda stanbul Sözlemesi yaatr, Kadna iddete son mesajlar paylalrken, doa haklar ve Emeklilikte Yaa Taklanlar (EYT) da unutulmad.

Y PARTNN KURULTAY RENG: YEL

Alanda Yaama ve canlya sayg pankartlar yer alrken, Meral Akenerin konuma yapaca kürsü ve etrafnda da yeil renk hakim. Kurultayda dikkat çeken bir dier nokta da EYTlilere ilikin pankartlar oldu. Alanda ve kürsüde EYT kazanacak mesajlar yer ald. Kurultayda korona virüsü tedbirleri kapsamda her yere el dezenfektanlar yerletirildi.

MERAL AKENER TEK ADAY

Y Parti lideri Meral Akenerin yeniden tek aday olduu kurultayda kaytl bin 379 delege 150 kabinde oy kullanarak partiyi 2023 seçimlerine tayacak yönetim kadrosunu belirleyecek.

DVAN BAKANLIINA TATLIOLU SEçLD

Y Parti Lideri Meral Akener, kurultay alanna delegelerin alklar eliinde geldi. Y Parti Kurultay Divan Bakanlna ise partinin Kalknma Politikalar Bakan smail Tatlolu seçildi.

MLL RADEY DEVLETE TAIYACAIZ

Divan Bakan Tatlolu konumasnda, Bugün milli iradeyi siyasete tayoruz. Yarn yapacamz da milli iradeyi devlete tamak olacaktr. Türkiyeyi bu vesileyle 21. yüzyla tamak olacaktr dedi.

Akener, kürsüye çkt. Akenerin konumasndan satr balar u ekilde:

ATAMIN EMANET CEFAKAR TABPLERE SELAM OLSUN: Pandemi artlar gerei, misafir davet edemediimiz bir kurultay yapyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün çocuklarna selam olsun! Biz rahat uyuyalm diye, teröre gösünü siper eden Mehmetçie selam olsun! Biz hastalanmayalm diye, pandemiyle gece gündüz mücadele eden salk çalanlarmza selam olsun! Kendine, sözüm ona milliyetçi diyenlerin hor gördüü, Atamn bize emaneti, cefakr Türk tabiplerine selam olsun. 21 yldr hakkn arayan, ama hakszln alasyla muhatap olan EYTlilere selam olsun! Cennet vatanmz, cennet kalsn diye, Kazdalarnda, Saldada, Cerattepede zalime kafa tutan o koca yüreklere selam olsun! Kadnlarmz yaasn diye, bu çürümü zihniyet deisin diye tek vücut mücadele veren, Umay Anann kzlarna selam olsun! E tabi bir de kendini saraya kapatp, millete srtn dönenler var Milleti deil, ei dostu zengin edenler var.

Y Partinin yükseliini hasetle, kskançlkla izleyenler var. Milletin parasyla sarayda sefa sürenler; size de selam olsun!

Y PARTY MLLET KURDU: Her türlü engele, her türlü tuzaa, her türlü iftiraya ramen; biz dimdik buradayz. Neden hala buradayz biliyor musunuz? çünkü arkamzda da gibi duran milletimiz var. Bundan 3 yl önce, Y Partiyi bu aziz millet kurdu. Y Partiyi, çocuunun okul derdine dümü anneler, borç batanda kaybolan babalar kurdu. Y Partiyi, traktörüne mazot, toprana tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardelerim kurdu. Y Partiyi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu. Y Partiyi, AK Partili days olmad için mülakattan elenenler, üniversite mezunu isizler kurdu. Y Partiyi hayatn her alannda horlanan, iddet gören, öldürülen kadnlar, oyun çanda gelin edilen, tacize, tecavüze urayan çocuklarmz kurdu. Y Partiyi, iki yumruk arasna sktrlan, bu vatann has evlad Kürtler kurdu, Zazalar kurdu.

ENGELLEMEK STEYENLER OLDU, ENGELLER YIKTINIZ: Milletimiz, 25 Ekim 2017de bir kvlcm çakt.

Bugün o kvlcm Türkiyenin tamamnda yanan koca bir ate oldu. Bu ate, sizin eseriniz. Her birinizle gurur duyuyorum. çünkü o ate, kolay yanmad. Önce, ortaya çkamazlar diyenler oldu. çktnz. Sonra, kuramazlar diyenler oldu, kurdunuz. Üç be aya dalp giderler diyenler oldu, dalmadnz, datamadlar. Engellemek isteyenler oldu.

O engelleri ykp geçtiniz. Abdurrahim Karakoçun dizelerindeki gibi; Her kapda bir hesaba girmeyen, inancndan zerre taviz vermeyen, dost alnna kara leke sürmeyen, bir güzel ülküdür gönül verdiim. Yola bu iarla çktk. Bu iarla yürüdük, engelleri atk. Ve ayn iarla dimdik yürümeye devam ediyoruz.

TÜRKYE Y YÖNETLEMYOR: AK Parti iktidar, memleketin en önemli meselelerinde gösterdii beceriksizliklere her gün bir yenisini ekliyor. Türkiyeyi 2. Dünya Savandan koruyan, Korede Türkün kudretini dünyaya gösteren, Akdenizin ortasnda, Kbrs Türk Cumhuriyetini kurduran, Türk d politikas terk edildi. amda Cuma namaz klacaz diyerek, Türkiyeyi soktuklar yolun sonunda, 5 milyon snmac ülkemize yerleti. Üstüne, milletimizin aln teriyle birikmi, 50 milyar dolarmz heba oldu. Buras, babandan sana miras kalm aile irketin deil. Buras atamzdan bize miras kalan Türk Devleti. Dostum dediin her ülke liderinin, Türkiyeye mutlaka bir zarar var. Dostun Trump, PKK-YPGye milyonlarca dolarlk silah ve mühimmat veriyor. Kankan Putinin bomba yadrd Mehmetçiklerimizin acs hala dinmedi. ktidardakilere sesleniyorum; milletimizin feraseti yüksektir. Ama ayn zamanda, o yüksek ferasetli milletin, bilei kaln, tokad serttir. Bu millet ilk seçimde o tokat atacak.

ETM MERAL GÜRER MERAL AKENER YAPANDIR: Sayn Erdoan, eitim kaç üniversite açtn deil, kaç üniversite mezunu genci hayata katabildiindir. Eitim, bir ticari sektör deil, devletin milletine salamas gereken en temel hizmettir. Eitim; zmitten çkan memur çocuu Meral Güreri, devlet okullarnda okuyarak bugün Y Parti Genel Bakan Meral Akener yapandr. Sen pek anlamazsn ama eitimde sürdürülebilir bir vizyon, büyük, zengin ve mutlu bir Türkiyenin anahtardr.

DDET GÖREN SEVML DOSTLARIMIZ LE LGL HALA KANUN çIKARMADILAR: Güzelim ceylanlarmz, Tuncelide vatandan kutsal bildii da keçilerini, ihaleyle yabancya avlattrmaya kalkyorlar. iddet gören, tecavüze urayan sevimli dostlarmzla ilgili hala kllarn kprdatp, kanun bile çkarmadlar. Hayvanlarn ikenceye uramas, katledilmesi, hala sadece kabahat saylyor. Buna sessiz kalana selam vermek bile kabahat Allahn

emanetine bu kadar kaytsz kalp, üstüne de Müslümanm diyebilmek, her beere nasip olmaz. Bu arkadalara nasip oldu

PARLEMENTER SSTEM LE TÜRKYEY AYAA KALDIRACAIZ: Partili Cumhurbakanl Sistemine geçince hani Türkiye prangalarndan kurtulacakt? Hani zengin olacaktk? Hani ekonomi uçacakt? Bu mu damadnla el ele uçurduunuz ekonomi? Ülkenin parasn pul ederek, kimi, neyi uçuruyorsunuz? Partili Cumhurbakanl sistemi dedikleri bu ucube sistem, brakn Türkiyeyi uçurmay, her geçen gün uçuruma sürüklüyor. Bu sistem yüzünden

mutfakta tencere kaynamyor, pazarda fileler dolmuyor. Bu sistem yüzünden Türkiyenin borcu büyüyor, geliri azalyor, çalanlarn maalar kua dönüyor. Bu millet, bu ucube sistemi hak etmiyor! Bütün bu kemekein ve çilenin çözümü belli: yiletirilmi ve güçlendirilmi Parlementer Sistem. O çözümün adresi Y Parti! Eskinin yanllarnn tekrar edilmedii, vesayetin olmad, hakimiyetin gerçekten milletin olduu, demokrasinin tam ve kamil olarak uyguland, 21inci yüzyl Türkiyesine yakr bir sistemle, milletimizi buluturacaz. Bu sistem ile Türkiyeyi ayaa kaldracaz. yiletirilmi ve güçlendirilmi parlamenter sistemde, iktidar, bir ailenin deil, yeniden gerçek sahibinin, yani milletimizin olacak. Egemenlik yeniden, kaytsz artsz milletin olacak. Millet iradesini, yani Büyük Millet Meclisini saf d brakan,kararnamelerle ülke yönetip, milletin kararn hiçe sayan yönetim anlayna son vereceiz. Yönetenlerin cannn istedii deil, milletin karar geçerli olacak.

Y PART KTDARINDA STANBUL SÖZLEMES YAATACAK: Öyle bir zamandayz ki, sokaklarmzdan sessiz çlklar yükseliyor. Bu çl vatandalarmn gözlerinde okuyorum. Kadnlara bakyorum, gözlerinde, iddet, ne zaman kapm çalacak bekleyiinin tedirginliini görüyorum. Gençlere bakyorum, gülülerinde bile hüzün görüyorum. Milletimiz bize elini uzatyor. Millet bizi çaryor! Uzanan o eli tutmak için ite buradayz. Kadna el kaldrmaya kalkanlar, ellerinin tereddütsüz krlacan bilecek. Türkiye, 21. yüzylda, kadnlarmzn sokaa çkmaktan korktuu bir ülke olma utancndan, kurtulacak. Bakn buras çok önemli Y Parti iktidarnda stanbul Sözlemesi yaatacak.

AKENERDEN PARTLLERE: SOKAK SOKAK DOLAACAKSINIZ

Meral Akener, konumasnn sonunda Kurultayn slogan olan Millet bizi çaryor diyerek delegelerin ayaa kalkmalarn istedi. Akener, delegelerinin alklar arasnda konumasn, Millet bizi çaryor. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaacaksnz. Dinlenmedik dert brakmayacaksnz. Ate olarak gideceksiniz güne olarak döneceksiniz. Sonra Türkiyenin üzerine doacaksnz. Baaracaz sözleriyle bitirdi.

AKENER TEK ADAY

Y Parti Genel Bakan ve aday Meral Akener, 81 il bakan ve milletvekillerinden oluan 100 delegenin imzasn alarak yeniden genel bakan aday oldu.

TTFAK MESAJI YOK

Y Parti lideri Akener, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun partisinin 37. Olaan Kurultaynda Dostlarmz ile iktidara geleceiz mesajna kar kurultay konumasnda ittifaka ilikin mesaj vermedi. Akener konumasnda arlkl olarak iyiletirilmi ve güçlendirilmi parlamenter sisteme ve Y Parti iktidarnda yaplacaklara dair deerlendirmelerde bulundu. Parti yöneticileri, ittifak mesaj verilmemesiyle ilgili, bu konularn birçok kez deerlendirildiine dikkat çekerek bugünden bir ey söyleyerek gelecei balamann doru olmadn ifade ettiler.

AKENER YENDEN Y PART GENEL BAKANI SEçLD

Kurultayda yaplan genel bakanlk seçimlerinde kaytl bin 379 delegenin bin 289u oy kulland. Geçerli oylarn tamamn alan Akener yeniden Y Parti Genel Bakan seçildi. Akener, oy veren tüm delegelere teekkür ederek, yi ki Y Parti var. yi ki sizler varsnz dedi.

Ana Sayfaya Git