Meral Akşener’in Yeni Partisinin İsmi Belli Oldu

Meral Akşener'in kuracağı yeni partinin adı netleşti. Koray Aydın yeni partinin adının Merkez Demokrat Parti olabileceğini söyledi.

Haberler 29.08.2017 - 17:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPden ayrlarak Meral Akenerin liderliinde kurulacak parti için çalmalara katlan Koray Aydn, katld bir televizyon programnda sorular yantlad.

Habertürkün haberine göre yeni partinin MHPnin devam olmayacan kaydeden Aydn, Toplumun her kesiminden insan olacak dedi. Aydn, partinin kurucular kurulunda kendi dallarnda tannm ama siyasette yeni isimlerin yer alacan söyledi. Yeni partinin ad ile ilgili olarak en net ipucunu veren Aydn, Merkez demokrat parti amblemi üzerinde çalma var dedi.

MHPDE LETM KANALLARI KAPANDI

Aydn, MHPden ayrlmas ile ilgili soruya u yant verdi:

Kongremizi yapamadk. Bana göre antidemokratik yollarla bizim kongre yapmamz engellendi. MHPde iletiim kanallar kapand. Bütün kararlar tek kii alyor. Bu kadar önemli bir politika deiiklii bir kii tarafndan alnamaz.

MHPnin cumhurbakanl hükümet sistemine destek vermesini eletiren Aydn, Tek kii tarafndan adalete el konuldu, MHPnin bu konuda taraf olmas sorgulanmaya deer bir konu dedi.

SNAN OANA SÖYLEYECEK SÖZÜM OLMAZ

Sinan Oann kendileriyle hareket etmemesine ilikin soru üzerine Aydn, Ben olaylara demokratik perspektiften bakyorum, bu kararndan dolay ona söyleyecek bir sözüm olmaz. Ben de kararlarm konusunda gittim geldim, doup büyüdüün yerden ayrlmak kolay deil dedi.

Türkiye bir yol ayrmnda ya yek adamlk onaylanacak ya da tek adamla hayr denilecek, ben ikincisinden yana tavrm koydum diyen Aydn, geçmite Akener ile ilgili sözlerinin hatrlatlmas üzerine, Bu sözlerde anlatlmaya çallan çok da yoruma muhtaç deil. Türkiyede 17-25 Aralktan sonra gelinen bir nokta var. Haziran seçimlerinden sonra Akenere bakanlk teklif edildi. Aslnda benim o dönemde söylediim sözün çok açk bir ekilde mevcut siyasal iktidara kar yeni bir güç dengesi olutuunda bu organizasyonun szma giriiminde bulunmas ile ilgili uyar idi. Yani biz kendimizden eminiz, Meral Hanm da emin. Peki iktidar mensuplar kendilerinden emin mi? Utanma duygusu elinden alnm insanlar bu tür yaynlarla karalama kampanyas yürütmeye çalyorlar. Tövbe etmesi gerekenler büyük bir aymazlk içinde herkese saldrabiliyor. FETÖye selam gönderenlerin bu konuda hesap sormaya hakk yok eklinde konutu.

FETÖ LE MÜCADELEDE DERNLERE NLMEL

15 Temmuzda bir kalkma hareketi olduunu ve bunun organize bir hareket olduunu kaydeden Aydn, Bu kadar organize bir hareket bu noktaya gelmise bir yol açma olduu kesindir. Bu ii üstlenen generallerin hepsinin YA kararlarnda altnda imzas olan yöneticiler var. Kendi yaverlerini bile tespit edememi. En az FETÖ kadar vebal altnda olan insanlardr. Yaplmas gereken bu iin ana omurgasna ulaacak, derinlere kadar inecek çalmalara ihtiyaç var. Mevcut iktidar derinde kendisini de bulaca için oraya inemiyor, biz kendimizden eminiz. Bu yapya mesafeli durmu insanlarz. Benden olana bir ey yaplmaz anlay ile FETÖye kar mücadele edilmez diye konutu.

YEN PARTDE ALEV DE SÜNN DE, SACI DA SOLCU DA OLACAK

Yeni partiyi Ekim ay içinde kurmay düündüklerini kaydeden Aydn, Ben çok zorlanacam düünüyordum. nsanlarn akn akn görev alma duygusu karsnda aknlk içindeyim. En çok dou ve güneydoudan bu ie sahip çkldnn iaretlerini alyorum, ülkemin gelecei adna bundan mutlu oluyorum. Bu partinin yeni bir parti olduunu gösteren emareler bizim kurucular kurulunu açkladmzda göreceiz. Bu bir partinin devam deil. Biz buna öncülük ediyor olabilliriz ama kurucular kurulunu açklaynca toplumun her kesiminden insanlarn olduunu görecekler. Alevisi olacak, Sünnisi olacak, solu olacak, sa olacak, milliyetçisi, muhafazakar, liberali olacak. Türkiyeyi yönetecek bir kadroyu Türk milletine takdim edeceiz diye konutu.

HALK MERAL HANIMI SEVD, SYASETE KADIN EL DESN

Kurucular kurulunun büyük çounluunun kendi dallarnda tannm, siyaseten yeni isimler olacan kaydeden Aydn, partinin ad üzerine çalmalarn sürdüünü belirterek Merkez demokrat parti amblemi üzerinde çalma var dedi. Meral Akeneri halkn sevdiini ve her partiden oy alacaklarn belirten Aydn, Siyasete bir yumuama gelsin, bir bayan eli desin. En çok AKPliler bkt usand. Meral Hanmn bayan eli siyaseti rahatlatacaktr. Her zaman kadn elinin dedii yerde bir yumuama olur dedi.

Ana Sayfaya Git