Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

ESKİ Başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Haberler 02.11.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Babakanlardan Mesut Ylmaz, stanbulda bir süredir tedavi gördüü hastanede kanser hastal nedeniyle, 72 yanda hayatn kaybetmiti. Cuma günü vefat haberi verilen Ylmazn cenaze töreni bugün, saat 12.00de Üsküdardaki Marmara Üniversitesi lahiyat Fakültesi Camiinde yapld. Mesut Ylmazn Türk Bayrana sarl tabutu polis tören ktasnn omuzlarnda camiye getirildi. Mesut Ylmazn ei Berna Ylmaz, olu Hasan Ylmaz ve kardei Turgut Ylmaz taziyeleri kabul etti. Törene 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül, Cumhurbakan letiim Bakan Fahrettin Altun, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, yi Parti Genel Bakan Meral Akener, eski Babakanlardan Tansu çiller, AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrm, Muharrem nce, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, eski Meclis Bakan Hikmet çetin ve Fatih Terim ile çok sayda i insan ve siyasetçi katld.

BRLK, BERABERLMZ EN BÜYÜK ZENGNLMZ OLACAKTIR

Cenaze töreninde bir konuma yapan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Cenaze namazn ifa ile birlikte ebediyete uurluyoruz. Rabbim taksiratn affetsin.

Her nefis ölümü tadacaktr. Nasl ki u an musallada Mesut Beyi ebediyete gönderiyorsak bizler için de ayn akbet üphesiz ki gerçekleecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazrlkl olarak gelmeyi nasip etsin. çok farkl bir dönemden geçiyoruz. zmir açklarnda meydana gelen olay hepimiz için malum 1000e yakn yaralmz, 50ye yakn ölenimiz var. Nerede, nasl olacak belli deil. Tüm mesele hazrlkl olmak. Hiç ölmeyecek gibi dünyaya her an ölecek gibi ahirete hazrlkl olmamz lazm. Rabbim yar, yardmcmz olsun. Mesut Beyin de mekan cennet olsun. Tüm ailesine basal diliyorum. Birlik, beraberliimiz en büyük zenginliimiz olacaktr. Milletimize basal diliyorum.

Burada klnan cenaze namaznn ardndan Ylmazn cenazesi, Beykoz Kanlca Mezarlnda topraa verildi. Polis tarafndan geni güvenlik önlemleri alnan mezarla sadece aile yaknlar katld. Aile yakn kart bulunmayanlar mezarla alnmad.

Ana Sayfaya Git