Metina aşiretinde CHP’ye toplu katılım

Diyarbakır'ın Çınar, Bismil, Eğil, Dicle ve merkez köylerinde geniş nüfusa sahip Metina aşiretine mensup çok sayıda kişi toplu olarak CHP’ye katıldı.

Haberler 17.05.2022 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrn merkez ve ilçelerinde geni nüfusa sahip olan ve yllarca AK Partiye verdii destekle tannan Metina airetinden kalabalk bir grup CHPye katld. çnar ilçesinin Tilver köyünde bir araya gelen airet üyeleri ve köylülerin youn ilgi gösterdii katlm töreni öncesinde verilen yemee katlan CHP Genel Bakan Yardmcs Veli Ababa ile l Bakan Gönül Özer, airet kadnlaryla bir süre sohbet etti.

HUZURLU BR MEMLEKET KURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Türkiyenin sosyal ve siyasal olarak zor bir dönemden geçtiinin altn çizen Veli Ababa, Genel bakanmzn balatt helalleme çarsyla biz de üzerimize düeni yapyoruz. Toplumda daha önce hiç elini skmadmz insanlarla bir araya geliyoruz. çünkü bu topraklarda yaayan hangi düünceye sahip olursa olsun herkes kardetir. Geçmite hangi partiye oy verirlerse versinler, hepimiz kardeiz dedi.

750 BN EVDE HALEN TELEVZYON YOK

Hiç kimsenin siyasi düüncesinden dolay yarglanmamas gerektiine dikkat çeken Veli Ababa, Demokrasi her eyin ilac. Demokrasi, gençlerimizin, kadnlarmzn gelecei. Türkiyeyi ayaa kaldracak güçlendirilmi güçler ayrl ilkesinin egemen olduu güçlendirilmi parlamenter sistem diyoruz.

Ababa ile birlikte CHP l Bakan Gönül Özer, Metina Aireti Yardmlama, Dayanma ve Eitim Dernei Bakan Aydn Pirinççiolu, CHPnin çnar, Bismil, Sur, Kulp, Kayapnar, Silvan, Lice ve Balar lçe Bakanlar katld. Toplu katlm töreninde partililere rozetlerini Veli Ababa takt.

Ana Sayfaya Git