MGK bugün toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki gelişmeler başta olmak üzere stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması bekleniyor

Haberler 30.03.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda bugün toplanacak.

Yln ikinci toplantsnda Ege, Dou Akdeniz ve Kbrstaki gelimeler, Türk ordusunun Azerbaycan, Libya ve Suriyedeki faaliyetleri ile terörle mücadele bata olmak üzere stratejik konularn ele alnmas bekleniyor.

Karabada atekesi gözetmek ve denetlemek üzere 30 Ocakta açlan Türk-Rus Ortak Merkez Komutanlndaki faaliyetlerin de gündem maddeleri arasnda olmas öngörülen toplantda, Suriyede son dönemde yaanan gelimeler ile Libyadaki son durumun da görüülecei tahmin ediliyor.

GÜNDEMDEK KONULAR

Türkiye ve Yunanistan arasnda, Ege ve Dou Akdenizdeki sorunlar ele almak için yeniden balatlan istiari görümelerde gelinen aamann deerlendirilmesi beklenen toplantda, Türkiye ve KKTCnin Dou Akdenizde uluslararas hukuktan kaynaklanan haklarnn korunmasna yönelik çalmalarn da görüülecek konulardan olaca öngörülüyor.

Toplantda ayrca PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEA bata olmak üzere tüm terör örgütlerine kar yürütülen operasyonlarla dier bölgesel ve ulusal güvenlik konularnn da gündem maddeleri arasnda yer almas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git