MGK’da, seçim güvenliği, terörle mücadele ve Suriye konusu görüşüldü

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası yapılan açıklamaya göre toplantıda, seçim güvenliği, terörle mücadele ve Suriye konusu görüşüldü.

Haberler 31.05.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MGK, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda topland. Toplant sonras yaplan yazll açklamada alnan kararlar u ekilde: Ülkemizin güvenliini yakndan ilgilendiren önemli iç ve d gelimeler ile güvenlik güçlerince kamu düzeni ve güvenliini, toplumun huzurunu, birlik ve beraberliini bozmaya yönelik giriimlere kar alnan tedbirler çok yönlü olarak ele alnmtr. Bu kapsamda, yurt içinde ve dnda bata FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEA olmak üzere tüm terör örgütlerine kar üstün baaryla sürdürülen operasyonlara, ayn azim ve kararllkla devam edileceinin alt çizilmi Türkiyeye yönelik tüm terör tehditleri ortadan kalkana kadar sürecek bu operasyonlarn, diplomasinin imknlaryla da desteklenerek, ksa ve orta vadede somut sonuçlara ulatrlmas için gereken admlarn behemehl atlaca belirtilmitir.

FLSTN-KUDÜSDEK SON GELMELER ETRAFLICA DEERLENDRLMTR

Ayrca, proje terör örgütlerine açk veya gizli destek veren, teröristleri korumak için her türlü bahaneyi üreten ülkelerin, terör örgütleri arasnda ayrm yapmadan uluslararas hukuka uygun hareket etmeleri gerektii ifade edilmitir. Filistinde yaanan vahim hadiseler ile Kudüsün kutsiyetine ve statüsüne halel getiren son gelimeler etraflca deerlendirilmitir. Sadece insani ve hukuki haklarn arayan onlarca masum Filistinlinin hayatn yitirmesi ve binlercesinin yaralanmasyla neticelenen katliam lanetlenmi bakenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulmas suretiyle iki devletli çözüme dayal bar zeminini tahrip eden her türlü giriim iddetle knanmtr. Türkiyenin her zaman ve her alanda Filistin davasna sahip çkmaya devam edecei, bu destein önümüzdeki dönemde de birlemi milletler ve islam ibirlii tekilat bata olmak üzere tüm uluslararas platformlarda sürdürülecei teyit edilmitir.

EGE VE DOU AKDENZDEK KIKIRTMALAR KARISINDA ...

Türkiyenin daima bar ve istikrardan yana olduuna iaret edilerek, Birlemi Milletler kararlar ile uluslararas hukuk normlar bata olmak üzere, ikili antlamalara bal olduu, bütün ülkelerin hak ve menfaatlerine sayg duyduu hassaten vurgulanm ülkemizin karada, denizde ve havada kendi hak ve menfaatlerini korumadaki kararll bir kez daha güçlü ekilde beyan edilmitir. Bu balamda; Ege ve Dou Akdenizdeki kkrtmalar karsnda; türkiyenin uluslararas antlamalardan kaynaklanan haklarn sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyecei vurgulanmtr.

SURYE MESELESNE TARAF OLAN ÜLKELERN, ÖNCELKLE BARI VE HUZURUN SALANMASI ...

Suriye meselesine taraf olan ülkelerin, öncelikle bar ve huzurun salanmas ile insani aclara son verilmesine yönelik sorumluluklarn yerine getirmeleri gerektii, Iraktaki gelimelerin de yakndan takip edildii ifade edilmitir.

24 HAZRAN SEçM GÜVENL

24 Haziran 2018 tarihinde yaplacak Cumhurbakanl seçimi ile 27. dönem milletvekili genel seçiminin, huzur ve güven ortam içerisinde gerçekletirilmesi için alnan tedbirler hakknda kurula bilgi sunulmutur.

Ana Sayfaya Git