MHP 'af' teklifi için çalışmaya başladı

MHP'nin seçimlerden önce talep ettiği ancak AKP yönetiminin kabul etmediği af önerisi yeniden gündemde. MHP Genel Merkezi'nin, af yasa teklifi ile ilgili çalışmalara başladığı bildirildi.

Haberler 19.07.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Merkezi, af yasa teklifi ile ilgili çalmalara balad. MHP GenelBakan Devlet Bahçeli 24 Hazarin seçimlerinden önce af talebeni gündeme getirmi ancak AKPliler af konusunun gündemlerinde olmadn belirtmilerdi.

MHPnin, yeni yasama döneminde, Ekim ay gibi Meclise sunmak üzere çalt teklifin, devlete kar ilenen suçlar dndaki suçlara erteleme veya artl salverme eklinde getirilecei belirtiliyor.

MHP genel bakan yardmclarnn üzerinde çalt kader mahkumlarna aff öngören yasa teklifinin Genel Bakan Devlet Bahçelinin daha önceden çizdii snrlar üzerinde olaca belirtiliyor.

KADINA DDEK AF KAPSAMININ DIINDI

Türk Ceza Yasasnda (TCK) da yer bulan tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek bir kiinin ölümüne sebebiyet vermek, üstsoy veya altsoydan birine, e veya kardee kar, çocua ya da beden veya ruh bakmndan kendisini savunamayacak durumda bulunan kiiye kar, gebe olduu bilinen kadna kar, kan gütme ve töre saikiyle adam öldürmeye teebbüs suçlar kapsam d olacak.

Yine FETÖ, PKK, YPG, DHKPC gibi örgütlere üye olanlar, üye olmamakla birlikte cürüm ileyenler, çocuklar cinsel yönden istismar eden, çocuklar kaçrp, kasten öldüren, kadnlara yönelik iddet uygulayan ve ölüme sebebiyet veren kiiler de af kapsam dnda tutulacak. Bununla birlikte uyuturucu veya uyarc maddeleri ruhsatsz veya ruhsata aykr olarak imal, ithal veya ihraç eden kiiler, uyuturucu veya uyarc maddeleri ruhsatsz veya ruhsata aykr olarak ülke içinde satan, sata arz eden, bakalarna veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satn alan, kabul eden, bulunduran kiiler de MHPnin teklifine göre, aftan yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git