MHP "ceza indirimi" teklifini beklemeye aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması, konunun istismar edilmemesi maksadıyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldığımızı önemle ifade etmek isterim." ifadesini kullandı.

Haberler 05.12.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, yapt yazl açklamada, MHPnin Baz Suçlarla lgili Ceza Sürelerinden artl ndirim le Tutuklu ve Hükümlülerin Salverilmesine Dair Kanun Teklifini Eylül 2018 tarihinde TBMMye sunduunu hatrlatt.

Kanun teklifi ile hükümlü olanlarn tabi olduklar infaz hükümlerine göre çekmeleri gereken toplam ceza süresinden 5 yl indirilmesinin hedeflendiini belirten Bahçeli, düzenlemenin hangi suç kategorilerini baz ve esas aldnn detayl ekilde belirlendiini vurgulad.

Bahçeli teklif ile hükümlülerin birden fazla cezas olmas halinde 5 yllk indirimin her bir ceza için ayr ayr uygulanmayaca, toplam cezadan bir defaya mahsus olmak üzere yaplmasnn amaçlandn kaydetti.

- MHP, Cumhurbakannn kararna elbette sayg duymaktadr

MHPnin kanun teklifinin madde gerekçeleri ile temelini tekil eden hukuki gerçeklerinin açk, net ve effaf olduunu vurgulayan Bahçeli, u görülerini paylat:

Toplam 7 maddelik kanun teklifimizin bir yl aan süredir pek çok tartmaya konu olduu da herkesin malumudur. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü halde bulunan insanlarmzn ve ailelerinin büyük desteini alan ve beklentileri trmandran kanun teklifimizle ilgili bugüne kadar sonuç alnamad da meydandadr. Yarg Reform Strateji Belgesi çerçevesinde ikinci yarg paketi hazrlklar sürerken tartmalarn ve yorumlarn seyrinde de canllk gözümüzden kaçmamtr. Bu durum son derece doal ve normaldir. Ancak Sayn Cumhurbakannn 2 Aralk 2019 tarihinde AK Parti Merkez Yönetim Kurulunda Adalet Bakanna 6 suça asla indirim yaplmamas hususunda talimat verdii de bugünkü gazetelerde yer bulmutur. Bunlar arasnda; terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuturucu, kasten adam öldürme ve organize suç balklar öne çkmtr. MHP, Sayn Cumhurbakannn kararna elbette sayg duymaktadr.

- Hiçbir sözümüzü unutmayacaz

Bahçeli, ceza indirimiyle ilgili yeni gelimelerin 2 Aralk tarihinde yaplan AK Parti Merkez Yönetim Kurulunda da ele alndn ve parti görüü olarak somutlatnn anlaldn belirtti.

Baz çevrelerin MHPyi gündeme yansyan suçlarla ima ve ihsas yoluyla ilikilendirmesini ve töhmet altna brakmasnn adil ve hakkaniyetli bir tutum olmayacan kaydeden Bahçeli, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

Partimizin ceza indirimine nasl bakt, neleri amaçlad bellidir, bilinmektedir. Yanl anlamalara, çelikili anlalmalara müsait bir siyasal ve toplumsal vasat ortaya çkmtr. MHPnin, mesela cinsel istismar veya terör suçlarna nasl yaklat, kuku ve tartma götürmeyecek aleniliktedir. Cumhur ttifak çats altnda tezat ve tersliklerin yaanmamas, konunun istismar edilmemesi maksadyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldmz önemle ifade etmek isterim.

AK Partinin ikinci yarg paketini TBMMden geçirecek siyasal çounlua sahip olduunu hatrlatan Bahçeli, Kald ki MHPnin TBMMye sunduu teklifini, 49 milletvekiliyle kanunlatrmaya saysal gücü yeterli deildir. Türk milleti partimize yeterli destek ve milletvekili saysn verdii gün ceza indirimiyle ilgili kanun teklifimiz için gereken her ey yaplacak, verdiimiz söz mutlaka tutulacaktr. MHP ilkeli, iradeli, sorumlu, ahlakl ve akl dolu siyasi duruundan taviz vermeden, Cumhur ttifaknn sorgulanmasna ve ypranmasna müsaade etmeden mücadelesine kararlkla devam edecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli, Hiçbir sözümüzü unutmayacaz, hiçbir vaadimizden sapma göstermeyeceiz. çünkü biz, Türk ve Türkiye sevdals milliyetçi, ülkücü hareketiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git