MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bugün tedbir almazsak yarın bedel öderiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Önümüzdeki eylül ayı içinde açıklanması beklenen Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın deprem riskine karşı müessir bir hazırlık olması başlıca ümit ve beklentimdir. Bugün tedbir almazsak yarın bedel öderiz." dedi.

Haberler 19.08.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, 17 Austos Marmara Depreminin 20. yl dolaysyla yapt yazl açklamada, milletlerin hayatnda felaketlerin dönüm noktalar olduunu vurgulayarak, her felaketin fikri dirençle, faziletli dayanmayla, maddi ve manevi direnile alacana dikkati çekti.

Büyük milletlerin felaketlere teslim olmayacan belirten Bahçeli, Türk milletinin de her felaketten vakarn ve varln koruyarak çkmasn bildiini kaydetti.

Bahçeli, u deerlendirmelerde bulundu:

Hiç üphesiz 17 Austos 1999 Marmara Depremi büyük bir doal felaketti. Merkez üssü Kocaelinin Gölcük ilçesi olan deprem, üzerinden 20 yl geçmesine ramen hala unutulmam, elbette unutulmayacaktr. 17 Austos depreminde 17 bin 480 insanmz hayatn kaybetti. 48 bin 901 insanmz da yaraland. Felaketin boyutu öylesine yüksekti ki 96 bin 808 ev ykld, 231 bin 364 konut hasar gördü. 45 saniye süren ve 7,4 iddetinde olan deprem pek çok umudu enkaz altnda brakt. Deprem hayatn bir gerçeidir. Bundan kaç ve kurtulu yoktur. Öncelikle bunun kabulü, depremle yaanlmasn örenmek lazmdr.

Aslnda insan canna kasteden deprem deil, ihmaldir, tedbirsizliktir. Bahse konu insan hayatdr ve her eyden mühimdir.

Kentsel Dönüüm Eylem Plan

Depreme dayankl konutlarn yaplmas, depreme kar bilinçlenmenin salanmasnn kaçnlmaz ihtiyaç olduunu vurgulayan MHP Genel Bakan Bahçeli, bu kapsamda 2012de balatlan kentsel dönüüm çalmalarnn depreme kar önleyici ve ön alc mücadelenin önemli yollarndan birisi olduunu bildirdi.

Önümüzdeki eylül ay içinde açklanmas beklenen Kentsel Dönüüm Eylem Plannn deprem riskine kar müessir bir hazrlk olmas balca ümit ve beklentimdir. Bugün tedbir almazsak yarn bedel öderiz. Bugün uurla hareket etmezsek gelecekte enkaz altnda kalrz. görüünü paylaan Bahçeli, unlar kaydetti:

Özellikle muhtemel stanbul depremi hususunda sorumluluk mevkisinde bulunan herkesi uyaryor, geni kapsaml ve teferruatl zincirleme tedbirlerin imdiden hayata geçirilmesini tavsiye ediyorum. Aclara gömülmeyelim, yarm kalm hayatlarn szsna, bina ve toprak altnda çrpnan hayallere ahit olmayalm. 1999 depremi yaandnda 57. Cumhuriyet Hükümeti görevdeydi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak o hükümette siyasi sorumluluk tayorduk. Depremin ar sonuçlaryla mücadele eden bakanlklar partimizin yönetimi altndayd. Nasl bir ykmn olduunu yaayarak biliyoruz.

Buna ramen etkili bir koordinasyon ve yönetim becerisiyle yaralarn ksa süre içinde sarlmasn, yaklak alt ilimizi etkileyen geni çapl hasarlarn onarlmas konusunda gayret sarf ettik. Deprem hayatmz söndürmesin, yuvalarmz devirmesin, nefesimizi kesmesin.

Bu itibarla bugünden harekete geçmek ve gereini yapmak mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle 17 Austos depreminde hayatlarn kaybeden kardelerimizi rahmetle anyorum. Allahtan milletimizi ve ülkemizi görünür-görünmez her türlü afet ve felaketten esirgemesini niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git