MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türk milleti için Diyarbakır neyse Edirne odur. İzmir ne ifade ediyorsa Van da aynı kıymettedir. Hiçbir ilimizin ötekine üstünlüğü yoktur. Nezdimizde hepsi eşit, hepsi baş tacıdır." ifadesini kullandı.

Haberler 29.01.2022 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn, Türk milleti için Diyarbakr neyse Edirne odur. zmir ne ifade ediyorsa Van da ayn kymettedir. Hiçbir ilimizin ötekine üstünlüü yoktur. Nezdimizde hepsi eit, hepsi ba tacdr. ifadesini kulland.

Yalçn, yazl açklamasnda, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakrdan geçer. dediini belirterek bu söze tepki gösterdi. Bu açklamay yapan kimsenin, Cumhuriyetin kurucu partisi CHPnin bakan olamayacan savunan Yalçn, Olsa olsa HDP e bakan olur. deerlendirmesini yapt. Bu sözün nereden tutulursa tutulsun, sapr sapr döküldüünü aktaran Yalçn, unlar kaydetti:

Yalçndan Klçdarolunun sözlerine tepki

CHPnin ba Klçdarolunun bu akla ziyan sözü, öncelikle Türkiyede demokrasiden baka bir rejim olduu intiban vermek üzere kurgulanmtr. Oysa demokrasinin bulunmad, totaliter ve otoriter rejimlerin egemen olduu bir ülkede, Klçdarolunun özgürce bu sözleri sarf etmesi mümkün deildir. Cumhuriyet ve Türk demokrasisi, aziz Atatürk ile silah arkadalarnn eseri, kahraman ehit ve gazilerimizin emanetidir. Bu kutlu emanet, kyamete kadar payidar kalacaktr. çok iyi bilinmektedir ki Türkiye Cumhuriyetinde güçlü, köklü bir demokrasi mevcuttur. Demokrasi yolunun talar, Ankarada tecelli eden milli irade ile bir daha yerinden oynatlamayacak ekilde bütün vatan sathna döenmitir. Türk milleti için Diyarbakr neyse Edirne odur. zmir ne ifade ediyorsa Van da ayn kymettedir. Hiçbir ilimizin ötekine üstünlüü yoktur. Nezdimizde hepsi eit, hepsi ba tacdr.

Ana Sayfaya Git