MHP Genel Başkanı Bahçeli:

"(Koray Aydın'ın 'liderimiz Devlet Bahçeli' ifadesi) Orada bir siyasi partinin genel başkanını yuhalattırabilecek bir tarzda gaf olmaz. Eğer bu yuhalama başlarsa bunun altından İYİ Parti kalkamaz. Herkes ayağını denk alsın. Ne yapmak istiyorlarsa ona göre hareket etsinler" "(İYİ Parti'de kopmaların olabileceği iddiaları) Kopmalar olur mu, olmaz mı bilemiyoruz. Bizden koptukları biliniyor. Tekrar kopanlar bize gelir mi onu bilemiyorum ama bazıları var ki hiçbir şart altında MHP ile beraberlikleri kalmamıştır"

Haberler 31.07.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 31.07.2018 - 10:28

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Y Parti Genel Bakan Yardmcs Koray Aydnn liderimiz Devlet Bahçeli ifadesiyle ilgili, Orada bir siyasi partinin genel bakann yuhalattrabilecek bir tarzda gaf olmaz. Eer bu yuhalama balarsa bunun altndan Y Parti kalkamaz. Herkes ayan denk alsn. Ne yapmak istiyorlarsa ona göre hareket etsinler. dedi.

Bahçeli, TBMM Bakan Binali Yldrm ziyaretinin ardndan, gazetecilerin sorularn yantlad.

Bir gazetecinin Y Parti Genel Bakan Yardmcs Koray Aydnn liderimiz Devlet Bahçeli gafn nasl deerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine, Bahçeli, unlar söyledi:

(Gaf, sürçü lisan) kelimeleri... Bunlar, bir kelime veya o kelimeyi oluturan birkaç hecenin arasnda baz yanl telaffuz ve yanl kavramlar olarak nitelendirebilecek konumalar yaptnz takdirde bunun ad gaf olur. Koskoca bir cümlenin içerisinde gaf olmaz. Bu arada bana ulaan bilgiler çerçevesine Sayn Genel Bakan Yardmcmz Semih Yalçn beyin ifade ettii gibi, dört kii arasnda eer bir konuma, planlama veya dardaki kitleyi o manada yönlendirmeye yönelik bir gaflete dümülerse, çok büyük hataya dümülerdir.

PARTSNE DÖNMESNDE YARAR VAR

Kastl olduunu düünüyor musun? sorusuna Bahçeli, Kesinlikle. Orada bir siyasi partinin genel bakann yuhalattrabilecek tarzda bir gaf olmaz. Eer bu yuhalama balarsa bunun altndan Y Parti kalkamaz. Herkes ayan denk alsn. Ne yapmak istiyorlarsa ona göre hareket etsinler. Gelirler, gelmezler, biz bandan beri söylüyoruz: Kurulan bir parti var. Hanmefendinin o partinin bana tekrar dönmesinde yarar var, demokrasi açsndan yarar var, Y Parti açsndan yarar var. yantn verdi.

Y Partiden baz kopmalar olabilecei ve MHPnin kapsnn yeniden çalnabilecei iddialaryla ilgili bir baka soru üzerine Bahçeli, Kopmalar olur mu olmaz m bilemiyoruz. Bizden koptuklar biliniyor. Tekrar kopanlar bize gelir mi onu bilemiyorum ama bazlar var ki hiçbir art altnda MHP ile beraberlikleri kalmamtr. ifadesini kulland.

Devlet Bahçeli, Rahip Brunsonun tutukluluu ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda sosyal medyadan açklama yaptn anmsatarak, Memleketi papazla tehdit etmeye kimsenin hakk yoktur. dedi.

Ana Sayfaya Git