MHP Genel Başkanı Bahçeli’den idam önerisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir." ifadelerini kullandı.

Haberler 03.09.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, dam cezasnn hukuk mevzuatmza tekrar alnmas, irenç ve ilkel suçlarn ilenmesini caydrabilecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, yapt yazl açklamada, Türkiyenin mücavir bölgelerde yaygn ve youn sorun alanlaryla bouurken kahramanlk ve kararllkla duru ve mücadele sergilediini vurgulad.

Akdeniz ve Egede, Yunanistan, Fransa ve baz bölge ülkelerinin saldrgan emellerine muazzam bir direni gösterildiini belirten Bahçeli, Türkiye, hakkn ve hukukun yannda, zalimin, teröristin ve müstevlinin karsndadr. D politika alannda yaanan tehlikeli gerilim ve tehdit dozaj yüksek kutuplama her türlü ihtimali de açk hale getirmektedir. Husumet ve hyanete tavizsiz müdahale hakkmz elbette hem uluslararas hukukun hem de egemen devlet çkarlarmzn bihakkn gereidir. ifadelerini kulland.

Bahçeli, bir tarafta scak gündem ve gelimeler yaanrken dier tarafta iddet, cinayet, taciz ve tecavüz vakalarnda artlar gözlemlendiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Karmzdaki tablo alarm verici niteliktedir. nsann kann donduran, vicdanlar kanatan, sabr ve tahammül ölçülerini berhava eden en ar suçlara her gün ahit olunmaktadr. Gazetelerin üçüncü sayfalar, televizyon ekranlar, internet siteleri, sosyal medya platformlar feci ve felaket dolu haberlerle dolup tamaktadr. Kadna iddetin yan sra çocuklarn güpegündüz kaçrlmalar, vahete kurban edilmeleri hatta cinsel istismara uramalar maeri vicdan yaralarken ayn zamanda büyük bir hüzne ve hüsrana da neden olmaktadr.

Hükümetin ve özellikle çileri Bakanlnn çaba ve gayretine ramen iddet olaylarnn, en küçük sebepten doan silahl kavga ve anlamazlklarn yaanmasnn toplumsal huzur ve ruh halini rahatsz ettiini belirten Bahçeli, sivil toplum kurulularnn, üniversitelerin, ahlak sahibi milli aydnlarn bu sancl duruma duyarllk göstermesi art olduunu vurgulad.

Bu karanlk tablonun devam mümkün deildir

Devlet Bahçeli, öyle devam etti:

Sabilerin, emzikli bebeklerin, henüz by terlememi yavrularn acmaszca katli, insanm diyen herkesi kederlendirip yüreini titretmektedir. Suçsuz, günahsz çocuklarmzn gün ar medyaya yansyan cinayetlerine, intihar süsü verilmi kadn ölümlerine göz yummak, sessiz kalmak, tepkisiz durmak ne insani emanetlerle ne de inanç ve kültür müktesebatmzla asla badamayacaktr. Zulme suskunluk da zulümdür. Bu karanlk tablonun aynsyla devam ise mümkün deildir.

Acilen yasal, idari, sosyolojik, psikolojik ve manevi tedbirlerin srasyla alnarak tatbik ve temin edilmesi gerektiini ifade eden Bahçeli, MHPnin iç yaralayc gelimeleri endieyle takip ettiini kaydetti.

Bahçeli, kalc ve köklü önlemlerin alnmasnn ertelenemez bir mecburiyet olduuna iaret ederek, lk bata akla gelen ve makul bir ekilde tartlmasnda fayda bulunan, cezai yaptrmlarn artrlmas, derinlikli ve tesirli hale getirilmesidir. Bu konuda idam cezasnn hukuk mevzuatmza tekrar alnmas, irenç ve ilkel suçlarn ilenmesini caydrabilecektir. çocuklar, kadnlar, masum ve mazlumlar en aalk yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlk dümanlarnn fiillerine karlk gelen cezalarn adil ve orantl tespiti milli birlik ve dayanma uurunun istikbali açsndan zorunluluktur. deerlendirmesinde bulundu.

7 Mays 2004 tarihli 5170 sayl Kanun ile idam cezasyla ilgili maddelerin Anayasadan ayklandn, 14 Temmuz 2004 tarihli 5218 sayl Kanun ile Türk Ceza Kanunundan idam cezas ile ilgili maddelerin çkarldn hatrlatan Bahçeli, öyle devam etti.

Türk Ceza Kanununun 103üncü maddesinde düzenlenen çocuklarn Cinsel stismar bata olmak üzere, yine ayn Kanunun 6nc bölümünde yer alan Cinsel Dokunulmazla Kar Suçlar ile 309uncu maddede düzenlenen Cebir ve iddet Kullanarak Anayasann Öngördüü Düzeni Ortadan Kaldrmaya çalmak suçlar hakknda idam cezas getirilmesi ön yargsz ekilde deerlendirilmelidir. Hiçbir insanmz heba ve israf edilmemelidir.

Milletimizin hakl beklentisi vekillerin mutabakatyla çözüme kavuturulmal

Türkiyenin toplumsal dirlii, insan hak ve güvenlii ile hukuksal istikrar açsndan idam cezasnn mutlaka gündeme alnmas gerektiini savunan Bahçeli, u deerlendirmede bulundu:

TBMMnin 1 Ekim 2020 tarihinde açlmasyla birlikte milletimizin hakl beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatyla çözüme kavuturulmal, bebek katilleri, sapklar, alçaklar, tecavüzcüler layk olduklar cezalara çarptrlmaldr. MHP, idam cezas merakls deildir. Ne var ki korku snrn geçen suç ve suçlularla mücadelenin baarya ulaabilmesi maksadyla içinden geçtiimiz süreçte bakaca bir yol ve seçenek olmad da nettir, nitekim alternatifsizdir.

Devlet Bahçeli, Türkiyenin tam bamsz bir ülke olduunun, karar ve iradesi üzerinde hiçbir gölgeyi kabul etmeyeceinin altn çizerek, dam cezasnn uygulanmasnda ölçülülük ilkesine bal kalarak, verilen cezann ilenen suç ile denge ve orants kurulacak, iddet ve dehet selinin önü alnm olacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git