MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "laiklik" açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet'in laiklik sütununu kırdırırız. Kötü niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak milletimizin sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır." ifadesini kullandı.

Haberler 15.09.2021 - 06:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, yapt yazl açklamada, Türkiyenin on yllar boyunca s ve ksr tartmalarla megul edildiini, gücü ve enerjisinin devaml surette içe dönük konu balklarnda harcandn belirtti.

Milli ve manevi deerler eksenine tutunan sert kutuplamalarn, zaman zaman tehlikeli boyutlara ulaarak, milli birlik ve dayanma ruhuna zarar verdiini belirten Bahçeli, öyle devam etti:

Bu esnada birbirimize çatk kala bakyorken, haricimizdeki birilerine, hadiselerin bilenmi akna müdahale ve mukabelede ne yazk ki geç kalnmtr. Köprülerin altndan sular hzla akyorken, hala köprü üzerinde cepheleme hastalna maruz kalmak talihsiz ve esef verici gelimelere davetiye çkarmtr. nanç, mezhep, etnik aidiyet, dil ve köken gerilimlerini taammüden kamçlayan, nihayetinde insanlarmzn gönül ve muhabbet balarn koparmak için gerginlikleri körükleyen frsat dükünleri iin özünde atele oynamlardr.

Bir yanda laiklii siyasi hesaplar için acmaszca istismar edenlerle, dier yanda bar ve kardelik dinimizin evrensel mesajlarn çarptanlar, görüntüde ayr, gerçekte ayn kirli maksada kilitlenmi banaz kafalardr. Bilhassa ifade etmek lazmdr ki, kimin Müslüman kimin münafk kimin mümin kimin münkir olduunu tayin ve tefrik etme görevi, fani insana verilmi bir ruhsat deildir.

slamn hogörü dini olduunu vurgulayan Bahçeli, Rahmet elçisi Efendimizin hayat, hadisleri, akl, adalet ve haysiyetle pekimi muamele ve mücadelesi hepimize örnektir. ifadesini kulland.

Huzurlu bir toplum hayat için hogörünün altn bir davran kalb olduunu belirten Bahçeli, Tahammülsüzlük zehirdir, girdii bedeni ve zihni her zaman mahvedecek, bir süre sonra da nefret salgnna dönüecektir. Manevi hogörü acziyet deil, mükafatn Allahtan bekleyen ve dileyen ihlasl bir teslimiyet halidir. deerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, hogörünün hiç kimseyi ayplamamak, krc ve aalayc olmamak, farkl inanç ve düüncelere müsamaha göstermek olduunu ifade ederek, cami, mescit ve cemevlerinin sahte anlamazlklarn ve sanal ihtilaflarn merkez üssü haline getirilmesinin ar bir vebal olduunu kaydetti.

TÜRKYE BU KARANLIK TÜNELDEN SÜRATLE çIKMALIDIR

Onun ölüsü camiye girmemeli, bunun cenaze namaz klnmamal çarlar, Allahn rahmet ve merhametiyle ters dümektir. Elbette böylesi bir tablonun sonu uçurum, sonucu felakettir. ifadesini kullanan Bahçeli, unlar kaydetti:

Din deitirmedikten ve baz haller zuhur etmedikten sonra bir Müslümann ölüsüne veya dirisine nasl yaklalaca, nasl davranlaca bellidir. Sevmediimiz birisinin camiye sokulmasna, cenaze namaznn klnmasna itiraz etmek demek Türk ve slam dümanlarnn oyununa gelmek demektir. Düüncesini, fikriyatn, fiillerini, söylediklerini, yazdklarn tasvip etmediimiz her insann, insan olmaktan kaynaklanan haklar vardr ve herkes bu haklara saygyla mesuldür.

Son zamanlarda gazetelerde ve televizyon ekranlarnda ba gösteren kayg verici kamplamann devam, hatta genilemesi halinde milli ve manevi hayatmz bir plan dahilinde yürütülen tahrik ve taciz kampanyalarnn girdabna kaplacak, bunun bedeli de vahim olacaktr.

Bugünkü nazik ve hassas dönemde, Diyanet leri Bakanlmz ve laiklii e zamanl olarak scak tartmalarn içine sürüklemek Türkiyenin aleyhine kulis yapan, ykm senaryosu hazrlayan zalim mihraklarn eline koz vermektir. Türkiye bu karanlk tünelden süratle çkmaldr.

LAKLK, DNSZLK DELDR

Laiklikle ilgili tartmaya da deinen Bahçeli, u deerlendirmede bulundu:

Bir baka sorun ise laikliin Anayasadan çkarlma meselesidir. Bu görüü seslendiren veya destek verenler, Türkiye Cumhuriyetinin kurulu temellerini dinamitlemek isteyen, kurucu emanetleri kundaklamak için gün sayan hastalkl ve hasarl zihniyetlerdir. Laiklik, dinsizlik deildir. Kavramsal çats dinle çatmal da görülmemelidir.

Türkiye laik, sosyal ve hukuk devletidir. Millet, Müslümandr. Herkesin dini inanç ve vicdan hürriyetine hürmet duymak asldr. Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz ne de Cumhuriyetin laiklik sütununu krdrrz. Kötü niyet sahipleri, sabrlar snayp snr ihlali yaparak, milletimizin sinir uçlaryla oynamaya kalkmamaldr. Din Allahndr, Müslüman Türk milleti mukaddesat üzerinde karalama yapmak için devreye girenlere müsaade etmeyecektir. Hiç kimse üstüne vazife olmayan konularda fetva makam gibi hareket etmeye heveslenmemeli, 2023 vizyonumuzun hzn yapay gündemlerle kesmeyi de aklndan geçirmemelidir.

Ana Sayfaya Git