MHP lideri Bahçeli: 16 Nisan milattır

MHP lideri Devlet Bahçeli, "16 Nisan bir milattır. Kimse sokaklardan medet ummamalıdır. Kışkırtmalardan istifadeyi düşünmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokağa da bırakılmayacaktır" dedi.

Haberler 24.04.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMnin 97. kurulu yldönümü nedeniyle düzenlenen özel oturumda konuan MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Tarih egemenlerin kanl ve karmak iliki alarnn sahnesidir. Egemenlik paylalmas mümkün olmayan bir bütündür ki aksi halde karmakark olacaktr. Egemenlik, mukadderata yön vermek, varolua istikamet çizmektir. Türk milleti tam 97 yl önce egemenlii eline almtr dedi.

16 Nisan bir milattr. Kimse sokaklardan medet ummamaldr diyen Bahçelinin konumasnn satr balar öyle: Bu Meclis öyle maneviyata sahiptir ki, kurbanlarla tekbirlerle çalmaya balamtr. Türk milleti muhteem varl üzerinde hesap yapanlara kar kenetlenmi, mücadele ruhu kökletirilmitir. Mekteplerden gelen sralar üzerinde, kahveden alnan iki asma lamba altnda, egemenlik asli ve asl sahibine geçmitir. TBMM yeniden douun mükafatdr. lk Meclisin emsalsiz mücadelesi sayesinde Ya manga, ya himaye diyenler, Ya istiklal, ya ölüm diyenlerin sesleri ile silinmiler ve bir daha da ses çkaramamlardr. Milli namus ayaa kalkm, dümanlar defetmitir. 16 Nisan halk oylamasndan sonra TBMM daha da güçlenmitir. 23 Nisan ruhu pekimitir.

CUMHURYET SOKAKTA BULMADIK

16 Nisan halk oylamasndan sonra TBMM daha da güçlenmitir. Hiç kimse kriz çrtkanl yapmamaldr. Hiç kimse sokaklardan medet ummamal, bunu aklna dahi getirmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmad, sokakta kurulmad, sokakta da braklmayacaktr. Zalimleri açtklar ate çukuruna döken milletimiz, sinsi ve alçak operasyonlara elbette teslim olmayacaktr. Türk milleti 16 Nisanda sandk bana giderek, hükümet etme sistemini deitirmitir. Bu bir milattr, herkes için balaycdr. Böylelikle kuvvetler ayrm netlemi, bayat iddialar aksine, meclisimizin alan genilemitir, kuvvet kazanmtr.

lk Meclisin muhterem mensuplar ne yaptysa, 15 Temmuz gecesi ayns yaplm ve bir destan yazlmtr. Meclis dün vatana sahip çkmtr, yine çkmaktadr. gallerin önü kesilmise, esaret zincirleri atlmsa, bunun itibarlar milli faziletin övünç madalyas TBMMye aittir. 97 yl evvel beka mücadelemizi veren gazi meclis yine ayn iradeyle varln korumaktadr. TBMMnin kuruluu, Türk milletini tarih sahnesinden silinmek istedii bir dönemde tüm dünyaya ilandr. Meclis milletin sesidir. Unutulmasn ki 23 Nisan 1920 hiçbir zaman ihmal ve inkar edilemeyecektir.

Ana Sayfaya Git