MHP Lideri Bahçeli: İmzası hükümsüzdür, hukuksuzdur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Trump'ın Golan Tepelerini İsrail'e peşkeş çeken karanlık imzası hükümsüzdür, hukuksuzdur, hiçbir sonuç doğurmayacaktır." dedi.

Haberler 28.03.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ve AK Parti Genel Bakan Yardmcs Jülide Sarerolunun katlmyla, stasyon Meydannda düzenlenen açk hava toplantsnda, Adanann partileri açsndan önemine deindi. Kentin, MHPnin 50 ylna ahit olduunu belirten Bahçeli, partilerinin 50. kurulu yl dönümünü de Adanada kutladklarn anmsatt.

Bahçeli, 31 Martta istikrarn sürmesi ve üretken belediyecilik için Cumhur ttifakna destek isteyerek, 31 Martta Adana Büyükehir Belediye Bakan Adaymz Hüseyin Sözlüyü yeniden seçmenizi temenni ediyorum. diye konutu.

Cumhur ttifaknn Türkiyenin hakl davasnn ylmaz savunucusu olduunu vurgulayan Bahçeli, öyle devam etti:

AK Parti ile çkarsz, hesapsz, hilesiz, yalansz bir ittifak kurduk. Sevdamz Türkiyedir, hedefimiz cumhuriyetin 100. yl dönümüne ulamaktr. ttifakmz Türkiye dümanlarna kar sadakatin, safiyetin ve hamiyetin ittifakdr. ttifakmz, vahi hesaplara bir imza ile Kudüse, Golan Tepelerine dinamit frlatan karanlk güçlere, inançlarmz yok sayan vandal emellere kar milli ve manevi bir ittifaktr. ABD Bakan, 25 Mart tarihindeki vahim imzasyla uluslararas hukuku çinemitir. Golan Tepelerinde srail igalini belgeleyen, 242 sayl ve 338 sayl BM kararlarn alenen yok saymtr. ABD Bakan Orta Doudaki gerilim ortamnn trmanmasna, çatmalarn derinlemesine çanak tutmutur. Trumpn Golan Tepelerini sraile peke çeken karanlk imzas hükümsüzdür, hukuksuzdur, hiçbir sonuç dourmayacaktr.

Golan Tepeleri kararn iddetle knyorum

Bahçeli, ABD Bakan Donald Trumpa tepkisini sürdürerek, öyle konutu:

Adanada, ABDnin Golan Tepeleri kararn iddetle knyorum. Bölgemiz de tam bir faciann kysndadr. YPG/PYDye trlar dolusu silah sevk eden, terör devletinin kurulmas konusunda her yolu deneyen ABDnin atele oynad açktr. Bu kapsamda, bekamz ar bir tehdit kuandadr. Buna karlk Cumhur ttifak, milli bekamza di bileyen mihraklara kar güvenin, huzurun, kucaklamann ittifakdr. ttifakmz, cumhurun arzusuyla temellenmi, Türk milletinin ülküleriyle bezenmi, Türkiyenin yükseli hedefleriyle tescillenmitir.

Cumhur ttifaknn mayas salamdr

Bahçeli, Temelsizler, Cumhur ttifakn anlayamaz. Köksüzler Cumhur ttifakn kapsayamaz, zillete, rezalete, emperyalist arzulara boyun eenler Cumhur ttifakn hazmedemez. ifadesini kulland.

Cumhur ttifaknn tüm tehditleri devireceinin altn çizen Bahçeli, unlar kaydetti:

Cumhur ttifak, bekamza pusu kuranlarn kökünü kurutmaya muktedirdir. 31 Martta birlikte olursak hepsini birden perian ederiz. 31 Martta yüreklerimiz toplu atarsa zilleti ve d destekçilerini perian ederiz. çünkü zillet korkaklktr, teslimiyetçiliktir. Zillet yalandr, aldatmadr, tavizkarlktr. Zilletin niyeti bozuk, fikriyat bulanktr. Ne var ki, Cumhur ttifaknn mayas salam, duruu salam, duyuu ve inanc salamdr.

Ana Sayfaya Git