MHP Lideri Bahçeli'den erken seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görüşümüz nettir. Milletvekili genel seçimleri, zamanında yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır. Bundan tavizimiz düşünülemeyecektir" dedi.

Haberler 23.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann CHPli bir siyasetçi ile görütüü iddialarna ilikin açklama yapt. Ülke gündeminin maksatl ve mahsurlu tartmalarla megul edildiini belirten Bahçeli, siyasi sürecin tehlikeli kaymalar yaadn, dikkatle analiz edilmesi gereken kutuplamalara çekildiini vurgulad. Türkiyenin 9 Temmuz 2018 itibaryla yeni hükümet sistemine resmen geçtiini belirten Bahçeli, unlar kaydetti:

27nci dönem Milletvekili Genel Seçimleri 24 Haziran 2018de yaplmtr. Yegne öncelik 2023 hedeflerini yakalamak olmaldr. Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle birlikte demokratikleme, normalleme ve istikrar ortamnn salanmas konusunda Cumhur ttifak kararldr. Kim ne yaparsa yapsn ne söylerse söylesin hangi ayak oyunlarna heves ederse etsin 2023e kadar Türkiyenin kararl duru ve tutumu zaafa uramayacak, hedeflerden sapma gösterilmeyecektir. Bu konuda söz birlii, güç birlii, irade birlii çok açktr, tartmaszdr. Türkiyeyi kaos ve kargaaya sürüklemek için itah ve izanszlkla bekleyen çevrelere frsat verilmeyecektir. Görüümüz nettir. Milletvekili genel seçimleri zamannda yani 2023 ylnn Haziran aynda yaplmaldr. Bundan tavizimiz düünülemeyecektir. Görünen odur ki AK Partiye hakim olan görü de memnuniyetle ifade ediyorum ki, bu ekildedir.

KILIçDAROLU, MLL GÜVENLE TEHDT DURUMA GELMTR

MHP lideri Bahçeli, CHP, HDP, Y Parti ile SPnin Türkiyeyi risk ve belirsizlie çekmek için el ovuturduunu, bu partilerin seçim havas oluturmaya çaltn belirtti. Bahçeli, Bu yanltr, mahsurludur, sakat bir tavrdr. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmemiz mümkün deildir. CHP Genel Bakan uzun zamandr zvanadan çkm, zrvada rekorlar krmtr. Kontrolü hepten kaybetmitir. Normal zamannda yaplacak genel seçimleri öne çekmek amacyla muhtelif ülkelerdeki muhalefet yöntemlerini sert ve hakaretamiz bir üslupla Türkiyeye tamtr. Bütün ikazlara ramen üslup ve dilini düzeltme gerei duymamtr. CHP Genel Bakan resmen savrulmakta, karanlkta sürüklenmektedir. Bu nedenle kriz çkarma, toplumsal kargaa ve çatma yaayan ülkelerin buhranlarn Türkiyeye yanstma hususunda özel ve kahredici bir mücadelenin içindedir. CHP Genel Bakan milli güvenlie tehdit bir duruma gelmitir. Türkiyede can ve mal güvenlii olmadn hezeyanla ifade ederek nasl bir çukurun içine dütüünü ispatlamtr. Klçdarolu yoldan çkm, Türkiyeyi uçuruma itmek için pusuya yatmtr dedi.

MHP lideri Bahçeli, açklamasn öyle sürdürdü:

Sözcü Gazetesinin bilinen, tannan, artk tükenmilii aikar olan yazar Rahmi Turan ile Pli Lütfü Türkkan planl bir projenin ara elamanlardr. CHPye yönelik kendi iç bünyesinden tetiklenen ve d destekle trmandrlan bir operasyon anlalan devreye alnmtr. Neden Rahmi Turann, neden Lütfü Türkkann bu kadar gündeme geldii sorgulanmaldr. Cumhurbakan üzerinden alevlendirilmek istenen tartmalar CHPdeki hesaplamann, Klçdaroluna alternatif oluturma çabasnn deifre ve delaletidir. Ayrca yeni parti araylarndan da beslenmektedir. Karmzdaki siyasi tablo Klçdarolunun hüsran ve hezimet siyasetine itiraz eden bir dip dalgayla büyüyecei kanaati ben de oldukça fazladr. CHPde sular durulmaz, nitekim Klçdarolu da bu türbülanstan kolay kolay çkamaz.

Ana Sayfaya Git