MHP lideri Devlet Bahçeli için tuhaf ısrar! Hakim: Zorla getirilsin

Hendek Adliyesi'ndeki hakimden tuhaf Devlet Bahçeli ısrarı. Twitter'da hakarete uğrayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mağdur olduğu davada ilginç bir olay yaşandı. Hendek Adliyesi'ndeki dosyanın hakimi Ankara Adliyesi'ne talimat yazıp Devlet Bahçeli'nin mahkemeye gelip beyanda bulunmasını, gelmezse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını istedi.

Haberler 30.03.2021 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye Twitter üzerinden yaplan bir hakaret sebebiyle Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesinde üpheli hakknda kamu davas açld. Mahkemenin hakimi Murat Akyol, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazarak Bahçelinin beyannn alnmas, gelmedii takdirde zorla getirilmesini istedi.

SYAS PART GENEL BAKANI VE MLLETVEKL

Bu talimat Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesine dütüünde ise çok daha tecrübeli olan bu mahkemenin hakimi Kaya Burak Dumlu tarafndan garipsendi. Bu durum talimat yazan Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesine yaplan cevabi yazya da yansd. Dumlunun cevabi yazsndan öyle denildi:Madurun bir siyasi partinin genel bakan ve Milletvekili olmas olaya ilikin dorudan bir görgüsünün bulunmamas ve suçun da uzlamaya tabi olmamas hususlar gözetilerek istinabe evraknn yeniden deerlendirilmesi, uygun görüldüü takdirde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlna Milletvekili olan mütekinin dava konusu olay nedeniyle ikayetçi olup olmad, davaya katlmak ve beyanda bulunmak isteyip istemedii yönündeki düüncesinin mahkememize iletilmesi eklinde müzekkere yazlmasnn uygun olup olmayaca yönünde mahkememize bilgi verilmesi hususunda gerei rica olunur

HAKMN BAHçEL ISRARI

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bu yazya karlk ise Bahçelinin beyannn alnmas srar dikkat çekti. Yazda hakim Her ne kadar müteki milletvekili ve bir siyasi partinin genel bakan olsa da, kanun ve yarglama önünde normal bir Türk vatandandan hiçbir ayrcal yoktur. Kanunun getirmi olduu uygulama ise mütekinin mahkemece beyannn alnmas usulüdür. Bu nedenle yazm olduumuz talimat gereince mütekiye bizzat davetiye çkartlarak mahkemenizce ifadesi alnmak suretiyle ikayet ve delillerinin sorulmas yahut mahkemenize ikayet ve delillerine ilikin kendisi veya vekili araclyla dilekçe sunar ise de sunmu olduu dilekçe ile birlikte talimat yazmzn kapatlarak mahkememize iadesi rica olunur dedi. Siyasi parti liderleri haklarnda oluan hakaret suçu sonrasnda avukatlar araclyla ikayetçi oluyor. Cumhurbakan ve Siyasi parti liderleri yarglama esnasnda ise hiçbir durumaya katlmad biliniyor.

Ana Sayfaya Git