MHP lideri Devlet Bahçeli'den İdlib açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin, "Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybetmiş, artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir" dedi.

Haberler 29.02.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, dlibde Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldrsnn ardndan kurmaylaryla gerçekletirdii toplantdan sonra gelen ehit haberlerine ilikin yazl açklama yapt. Türkiyenin dlib krsalnda, Esed unsurlaryla, ibirlikçileri tarafndan alenen ve alçak bir hava saldrsna maruz kaldn belirten Bahçeli, Allah korkusu tamayan, insan sevgisi tanmayan caniler Regaib Kandilimizi kana bulamlardr. Derinleen dlib krizi milli bekamz en üst düzeyde tehdit eden bir hüviyete bürünmütür. dlibde vuku bulan hunhar saldrda 33 kahramanmz ehit olmu, 32 kahramanmz da yaralanmtr. Elbette acmz çok büyüktür. Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibar, iradesi ve inandrcl kalmam, bütün ezberler bitmi ve tükenmitir ifadelerini kulland.

ZOR KULLANMAK MECBURYET HALNE GELMTR

Rusyann, Türkiyeye kar besledii gizli husumeti açkça ifa ettiini kaydeden Bahçeli, Rusya Federasyonu, bizim tarafmzdan malum olan menfur ve meum yüzünü bir kez daha göstermi, Türkiyeye kar besledii gizli husumeti açkça ifa etmitir. Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düman kampa yerlemi, nefretin ve iddetin yegane failine dönümütür. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyetinin her türlü askeri müdahale hakkn ve mücadele kararn hakl ve meru görmektedir. Suriye hava sahasnn Rusya tarafndan açlp açlmamas hükmünü tümden kaybetmi, artk güç ve zor kullanmak kaçnlmaz bir mecburiyet haline gelmitir açklamasnda bulundu.

DÜMAN GÖRÜLDÜÜ YERDE EZLMELDR

Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin alaca siyasi ve askeri her karar, her uygulama, her tasarrufun bedeli ne olursa olsun yannda duracak, destekçisi olacaktr diyen Bahçeli, açklamann devamnda unlara yer verdi:

Düman görüldüü yerde ezilmelidir. Nitekim dlibe kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. Snr kaplarnn açlmas da isabetli bir hamledir. Gelimelerin silahl çatmadan scak savaa dönüme konusu Türkiyenin meselesi olmaktan artk çkm, kan döken rejim unsurlarnn bulunduklar her yerde cezalandrlmalar Türk tarihine ve maeri vicdana kar ertelenemez bir sorumluluk halini almtr. Sonunu hazrlayan erefsiz Esad hain ve hunhar saldrlarnn karln en ar ekilde almal, Türk milletine silah çevirmenin, bomba atmann sonuçlarna ac ekilde muhatap olmaldr. Milli güvenliimizi temin maksadyla bulunduumuz alanlarda karmza kim çkarsa çksn doduuna piman edilmeli, bunun gerei can pahasna yaplmaldr. Bugünkü oldukça hassas ve nazik dönemde, siyasi polemiklerle oyalanmak, ahlaken sorunlu tartmalarla megul olmak vatanseverlikle, Türkiye sevgisiyle asla tavzih ve tevil edilemeyecektir. Gün bir olma, beraber olma, birlikte ayn cephede, ayn uur ve ruhda buluma günüdür. Kimin hangi siyaset anlaynn, hangi fikri ve ideolojik akmn mensubu olduunun bir önemi elbette kalmamtr. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesinde cesaretle kucaklamak mühim ve müessir bir zorunluluktur. Bütün Türk vatandalarnn seferberlik ruhuyla yeni bir milli mücadele ortak paydasnda kenetlenmeleri mukadderatmza istikamet çizecek istiklal ve istikbal meselesidir. Esad ya piman olup teslim bayran çekecek ya da bombalad topraklar ona ve çetesine mezar olacaktr.

Bahçeli, Türkiyenin bir NATO müttefiki olduunu vurgulad açklamada, yaplan saldrlarn tüm NATO üyelerine yapldn ve içinden geçilen sürecin herkes ve NATO üyesi her ülke için samimiyet ve iyi niyet testi olduunu aktard.

Bahçeli, Türkiyenin dökülen kanlar yerde brakmayacana iaret ederek, Muzaffer Türk milleti, Allahn izniyle melaneti devirecek, hainleri yerle yeksan edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiyenin egemenlik haklarnn muhafazasyla birlikte güvenlik ihtiyaçlarnn fedakarlkla karlanacana inanmakta, hükümete ve kahraman Türk Silahl Kuvvetlerine sonuna kadar güvenmektedir. Biriz, diriyiz, hep birlikte güçlüyüz, almaz son kaleyiz. Ylgnlk yoktur, umutsuzluk yoktur, taviz ve teslimiyet söz konusu bile edilemeyecektir. Aziz ehitlerimize Allahtan rahmetler diliyorum. Yaral kardelerimize ifalar temenni ediyorum. ehitler hepimizindir, alnacak intikam hepimizin namusuna emanettir. Bamz saolsun, vatan saolsun, zalimlere, hainlere lanet olsun açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git