MHP'de rota yerel seçimler

MHP Kurban Bayramı'ndan hemen sonra yerel seçimlere girecek adayları belirleme çalışmalarını başlatacak.

Haberler 17.08.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel seçimler için aday belirleme çalmalarna younlaan MHP, Kurban Bayramndan sonra çalmalarna start verecek.

Edinilen bilgiye göre, MHP, 2019un Mart aynda yaplmas öngörülen yerel seçim için henüz resmi bir çalma balatmam olsa da tekilat ve adaylar baznda çalmalarn sürdürüyor.

Bir önceki yerel seçimden yaklak 1 buçuk yl önce adaylarn belirleyen ve alana indiren MHP, bu seçimde de ilk olarak aday belirleme çalmalarna younlat.

Aday olarak öncelikle mevcut belediye bakanlarn deerlendiren MHP, seçimin az oyla kaybedildii, çok adayn olduu yerler ile son seçimde aday olan ve halen bu talebi devam edenlerle ilgili bir portföy oluturdu.

MHPde, aday belirlemede mevcut il ve ilçe belediye bakanlarnn taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilikin genel merkeze ulaan ve bir nevi karne niteliindeki raporlar etkili olacak.

Partide, bu raporlar incelemek için oluturulan ve çalmalarn hzlandran heyet, hazrlad raporlar belli aralklarla MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye sunuyor.

Parti yetkilileri, raporlarn büyük çounluunda taahhütlerin yerine getirildiinin görüldüünü ifade ederek bunun, aday olmas halinde mevcut belediye bakan için avantaj olduuna dikkati çekiyor.

-Parti bayramda da çalacak

MHP, adaylarla ilgili tekilat ve Genel Merkez yoklamasnn yan sra kamuoyu yoklamalar da yaptracak.

Kurban Bayramnda da yerel seçime hazrlk çalmalarna devam edecek parti, bayramn ardndan seçim için start verecek.

-Yerel seçimde ittifak yaplmayacak

24 Haziranda yaplan Cumhurbakanl ve Milletvekili Genel seçimlerinde, seçmenin karsna AK Parti ile kurduu Cumhur ttifak ile çkan MHP, yerel seçimde herhangi bir ittifak yapmayacak.

Seçime tek bana girecek ekilde hazrlanan MHP, seçimde AK Parti ile sadece gönül ittifak yapacak ve ortak aday çkarmayacak.

Ana Sayfaya Git