MHP'den, sosyal medyada sahte hesaplara karşı kanun teklifi

MHP, 'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' hakkında hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Haberler 01.05.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun teklifini Meclis Bakanlna sunan MHP Krkkale Milletvekili Halil Öztürk, açklamada bulundu. Öztürk, özellikle sosyal medya platformlarnda dolaan yalan haberler ve sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullancsnn maduriyet yaadna deinerek, Koronavirüs ile mücadele ettiimiz u dönemde dhi durum deimemi, sahte hesaplar üzerinden yaplan alg yaratmaya yönelik korku salc haberler yüzünden zaman zaman toplumda endieler yükselmitir. Bu balamda, tüm sosyal medya mecralar için 2018de yaplan genel bir aratrma sonucuna göre Türkiye; Sahte habere en çok maruz kalan ülkeler kategorisinde yüzde 49 ile ilk srada yer almaktadr. Sosyal medya platformu Facebooktan yaplan açklamada; 2018in ilk 3 aynda dünya genelinde 1,2 milyar sahte hesap silinirken, 2019un ayn döneminde 2,2 milyar sahte hesap silindii belirtilmitir. Tüm dünyann sahte hesaplarla ba armaktadr dedi.

Teklifin içeriine de deinen MHPli Öztürk, Türkiyeden günlük eriimi 500 binden fazla olan, yurt içi veya yurt d merkezli sosyal a salayclarna Türkiyede temsilcilik açma ve temsilci bulundurma zorunluluu getirilmekte, sunmu olduklar hizmetten yararlanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaras isteme zorunluluu getirilerek Türkiyede sahte hesap açlmasnn önüne geçilmesi amaçlanmaktadr. Dier taraftan kimlik numaralarnn Kiisel Verilerin Korunmas Kanunu kapsamnda korunmas öngörülürken, yaptrmlara uymayan sosyal a salayclarna ar idari para cezalar uygulanmas da teklifimizde yer almaktadr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git