MHP'den yeni af çıkışı: Bayrama kadar...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP’nin af kanununun çıkarılması konusunda kararlı olduğunu söyledi. Yıldız "Devletler bağlı vatandaşlarına alicenap olur, müsamahalı davranır. Medeniyet demek af ve müsamaha demektir" diye konuştu.

Haberler 15.05.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Yardmcs Feti Yldz, Af Kanunu hakknda yazl açklama yapt. MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin 12 Maysta af ile ilgili yapt açklamalar anmsatan Yldz, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, 12 Mays 2018 tarihinde, terör ve teröristle iç içe geçmi, beyan ve telkinleriyle onlarca masum vatandan katline sebep olmu, eline Ülkücü kan bulam baz kiilerin Cumhurbakan aday yaplmasn sert bir ekilde eletirmitir. Malum ahslarn hukuka eklen uygun olan Cumhurbakan adayl kamu vicdann derinden yaralamtr. Bayram öncesi kader kurbanlarna af getirilmesi toplumsal bara katk salayacaktr. Genel Bakanmzn açklamalarndan, PKKl ve FETÖcü canilerle uzun müddet içli dl olmu, kavil birlii yapm, marifetleri milletimiz tarafndan bilinen frldak köe yazarlar ile televizyon yorumcular çok rahatsz olmutur. PKKnn Meclis uzantlarnn serbest kalmas için birbiri ile yar edenler, bir ülkücüye yaplan hukuksuzluk dile getirilince kyameti koparmaktalar ifadelerini kulland.

MHP AF KONUSUNDA KARARLI

SPnin aday anadilde eitim istemekte, CHPnin aday Edirne Cezaevinde yatan Demirta ziyaret ederek serbest braklmasn istemekte diyen Yldz, unlar kaydetti: Demirtaa özgürlük yarnda P kurucular da dierlerinden geri kalmamaktadr. Özgürlük kampanyalar düzenledikleri bu kiinin PKK terör örgütünün hizmetkar olduunu, beyan ve tahrikleriyle onlarca kiinin katline sebep olduunu bu zevat bilmiyor mu? Af çkarmak Anayasamzn 87. maddesinde yazl olduu ekilde TBMMnin yetkileri içindedir. MHPnin Meclisteki milletvekili says bellidir, ancak af kanununun çkarlmas konusunda kararldr. Dünyada suç ve suçluyu toplum hayatndan tamamen çkarm hiçbir ülke yoktur. Af adalet ve genel menfaat düüncesiyle suç ileyen kiinin cezalandrlmasndan veya hükmedilmi cezann infazndan vazgeçilmesini kapsayan yasal düzenlemedir. Devletler bal vatandalarna alicenap olur, müsamahal davranr. Medeniyet demek af ve müsamaha demektir.

Yldz, cezaevlerinde adli tutuklu ve hükümlü saysnn 200 bin kiinin üzerinde olduunu belirterek, Dantenin Cehenneminin kapsnda yazl olduu gibi Buraya girenler, bütün ümitlerinize veda ediniz cümlesini mi yazacaz? Cezaevi koularnda tutuklu ve hükümlüler vardiya usulü yatmakta, 10 kiilik kouta 30 kii kalmaktadr. nsan doasna aykr bu hal cezaevlerini suçlunun psikolojik ve sosyal bünyesini tedavi edecek kurumlar olmaktan hzla uzaklatrmaktadr dedi.

AF KANUNUNUN çIKARILMASI TOPLUMSAL BR TALEP

MHP lideri Devlet Bahçelinin kader kurbanlar için çkarlmas düünülen af kanununun snrlarn net olarak çizdiini kaydeden Yldz, u ifadeleri kulland: Anlamak istemeyenler için affn kapsamn TCKnun da yazl olduu ekilde bir daha belirtmek gerekirse; 5237 Sayl ceza kanununun 302. maddesi ile 316. maddesi arasnda düzenlenen Devletin güvenliine kar ilenen suçlar bata olmak üzere; TCK nun 188. maddesinde düzenlenen uyuturucu ve uyarc madde imal ve ticareti suçlar af kapsam dndadr. TCKnun 103. maddesinde düzenlenen çocuklarn cinsel istismar af kapsam dndadr. TCKnun 82. maddesinde düzenlenen adam öldürmenin nitelikli halleri düzenleyen af kapsam dndadr. Anayasann 169. maddesinde düzenlenen ormana kar suçlar hariç olmak üzere, 5237 sayl ceza kanunun ile özel kanunlardaki suçlar için af kanunu çkarlmas toplumsal bir talep, hukuki bir zorunluluktur.

Ana Sayfaya Git