MHP'li Büyükataman: Babacan'ın dili kendisine ait değildir

Milliyet Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ın sözlerine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımıza haddini aşan sözler sarf eden Babacan'ın dili kendisine ait değildir" dedi.

Haberler 27.05.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPli Büyükataman, DEVA Genel Bakan Ali Babacann MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile ilgili sözlerine dair yazl açklama yapt. Büyükataman, Babacana tepki göstererek, Her frsatta Sayn Genel Bakanmza haddini aan sözler sarf eden Babacann dili kendisine ait deildir. Biz bu dili çok iyi bilmekteyiz. Bu dil; Liderimiz Sayn Devlet Bahçelinin, FETÖnün boazna tkad dildir. Bu dil, PKK sevicilerine kvrp yutturduumuz dildir. Bu dil, Türkiyedeki siyasi ubelerine Sayn Devlet Bahçeliyi hedefe koyduran kayna darda bir merkezin dilidir ifadelerini kulland.

FETÖ VE PKK SÖZCÜLERNE VAATTE BULUNUYOR

Babacann konu MHP olduunda hayy ve riyay bir kenara brakarak dorudan düman kesildiini kaydeden Büyükataman, unlar kaydetti:

Kendine faydas olmayanlarn milletin dertlerine deva olmak için çktklarn iddia ettikleri yol, yol deildir. Bunlar gereksiz ve bo iler uzmandr. Büyük Türk milleti kargalarn klavuzluuna muhtaç kalmamtr, kalmayacaktr. FETÖye milyon dolarlk pekei hl yüzü kzarmadan savunmaya kalkanlarn Türk milletinin aclarna ortak olmasn beklemiyoruz. Düünce özgürlüü ad altnda PKK ve FETÖ sözcülerine Türk milletine özgürce dümanlk yapmay vadeden Babacana ve bal olduu bitik bataryaya Babuumuz Alparslan Türkein veciz sözünü hatrlatmak isteriz: Türkiyeyi parçalama, Türk milletini bölme diye bir hürriyetten söz edilemez.

PARMAINI IKLATARAK DEMOKRAS GETRECEN SÖYLÜYOR

Büyükataman, MHPnin Cumhur ttifaknn iki eit ve onurlu bileeninden birisi olduunu, ancak MHP ve AK Partinin iki ayr tüzel kiilii bulunduunu vurgulayarak, Sayn Bakanlarn belirlenmesi ve karar alma yetkisi Sayn Cumhurbakanndadr. Parman klatarak demokrasi getireceini, 30 günde ekonomiyi toparlayacan söyleyen Ali Potter, korona günlerinde Harry Potter izleyedursun Milliyetçi Hareket Partisi gerekli gördüü tüm konularda Cumhurbakanl Kabinesinin kymetli Bakanlarna katklarn sunmakta, olumlu icraatlerde de takdirlerini ifade etmektedir. Akl tutulmas yaayanlarn, akl ipotek altnda olanlarn Sayn Genel Bakanmzn akl ürünü sözlerini deli saçmas olarak adlandrmas bir meczubun bir dhiye dil uzatmasndan farkszdr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git