"MHP'ye dönüş için müracaat olursa değerlendiririz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: "(İYİ Parti'de) Bir hayal kırıklığı dalgası hakim. Aralarında MHP'den ayrılmış olan ve sanki pişmanmış görüntüsünde isimler var. Ben bazılarının gönlünün hala MHP'de olduğunu hissediyorum" "Hala MHP'de gönlü olanlar için şimdiden 'Şu olur, bu olmaz' diye bir yorum yapmayayım ama dönüş ve katılım için bu partiden kopuşlar başladığında bize müracaat vaki olursa oturur, değerlendiririz" "CHP'de olağanüstü kurultay olsa ne olacak, olmasa ne olacak? İsimler değişse bile müzmin hastalıklar, darbeder kafa ve zihniyet değişmeyecek"

Haberler 23.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn, Y Partide bir hayal krkl dalgasnn hakim olduunu belirterek, Aralarnda MHPden ayrlm olan ve sanki pimanm görüntüsünde isimler var. Dönü ve katlm için bu partiden kopular baladnda bize müracaat vaki olursa oturur deerlendiririz. dedi.

Yalçn, baka siyasi partilerden MHPye geçmek için kendilerine herhangi bir bavuru yaplmadn bildirdi. Meclis açldktan sonra Y Partiden baz isimlerin, yapc ve demokrat tutumunu bildikleri MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile Mecliste görütüklerini, hatta bazlarnn onun elini öptüünü anmsatan Yalçn, bunlar siyasi nezaket kurallar çerçevesinde deerlendirdiklerini belirtti. Kendi arkadalarnn tutumundan rahatsz olan Y Partinin taknd negatif tutumu salkl bulmadklarn aktaran Yalçn, öyle devam etti:

Patchwork hal gibi politik arenaya serilen bir partinin uzun ömürlü olmayacan görmek için müneccim olmaya gerek yok. Balarndaki hanmefendi boyundan büyük iddialarla yola çkt ve dip dalgada sörf yapaym derken, yüzme bilmedii için az kalsn siyaset denizinin dibinde bouluyordu. CHP yönetimi ve CHP seçmeni imdadna yetimese vurgun yiyecekti. Dip dalga 24 Haziranda MHPden gelince bundan tabiatyla Y Partililer de etkilendi. imdi dip dalgas yerine bir hayal krkl dalgas hakim orada. Aralarnda MHPden ayrlm olan ve sanki pimanm görüntüsünde isimler var çünkü. Ben bazlarnn gönlünün hala MHPde olduunu hissediyorum. Dolaysyla hala MHPde gönlü olanlar için imdiden u olur, bu olmaz diye bir yorum yapmayaym ama dönü ve katlm için bu partiden kopular baladnda bize müracaat vaki olursa oturur, deerlendiririz.

Bu derbederlikten ncenin kurtarmas mümkün deil

Yalçn, CHPnin Muharrem nce ile baarl olduunu sandna, oysa ana muhalefet partisinin sadece Cumhurbakanl Hükümet Sistemine Bilip bilmeden peinen kar olanlarn tepki oylaryla yüzde 30u atna iaret etti. Yalçn, Muharrem nce seçilseydi, çok tutkulu ekilde bu sistemi uygulamak için kollar svayacakt. diye konutu.

CHPnin, HDPyi ve Y Partiyi Meclise tamak için seçmenini yönlendirdiine dikkati çeken Yalçn, muhalefet cephesinin 24 Haziran seçimlerinden büyük oy kayplaryla çktn, 16 Nisan 2017 referandumunda konsolide olduu öne sürülen yüzde 48,5in de bir ehir efsanesi olduunun böylece ortaya çktn belirtti.

Emaneti ehline vermek varken

Yalçn, yeni kabinenin yapsnn, daha çok mesleki baarlaryla bilinen ve alanlarnda ivme yarataca öngörülen isimlerden kurulduunu düündürdüünü bildirdi. Yeni sistemin uygulamaya konmasnda görev alacak ilk kabinenin üyelerinin zor bir görev üstlendiklerinin altn çizen Yalçn, bunun bir geçi ve sistemin yeniden yaplanma süreci olacan vurgulad.

Meselenin iyi bir kabineyle bitmediini, Cumhuriyet rejiminin yeni bir yönetim modeline geçerken devlet çarkn ileten bütün yaplarn yenilenmesi ve yeni bir ivmeyle çaltrlmas gerektiini belirten Yalçn, u deerlendirmelerde bulundu: Yeni bir sisteme geçilirken emaneti ehline vermek varken devlet kadrolarnda tasfiyeye gidildii ve siyasal kadrolamaya arlk verildii takdirde bandan sistem yanl ilemeye balayacaktr. Bu da Bekle ki yeni FETÖler, PKKlar gelsin. demektir.

sim iaret edecek deiliz

Yalçn, Yeni sistem çerçevesinde kurullar ve ofislere atamalarda MHPnin önerecei veya istedii bir isim olacak m? sorusu üzerine, bu konuda hükümeti serbest brakma itiyadnda olduklarn, yeni sistemin salkl ilemesi ve talarn yerine oturmas için bunu lüzumlu bulduklarna deindi.

Cumhur ttifak

MHPnin Cumhur ttifak çerçevesinde bakanlk bekledii iddialarnn gerçei yanstmadn kaydeden Yalçn, Cumhur ttifaknn bir koalisyon protokolü olmadn vurgulad.

Buna ramen Cumhur ttifaknn, pazarlk dedikodularnn merkezine oturtulduunu belirten Yalçn, Hedefine ulat. Sayn Erdoan Cumhurbakan seçildi. MHP de güçlü bir grupla TBMMde temsil hakkn kazand. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git