Millet bölene ders verecek

Başbakan Yıldırım: Milletimiz bizi parçalamaya çalışanlara gereken dersi verecek.

Haberler 06.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, Türk de bizim, Zaza da bizim, Kürt de bizim, Laz da bizim. Kürtçe de bizim, Zazaca da bizim, Türkçe de bizim. Allahn birletirdiini kim ayrabilir? Yeter ki oynanan oyunlarn farkna varalm. Tuzaklar fark edelim. Hainlere gereken dersi verelim. Gün, ayk olma günüdür. Bizleri Kürt, Türk, Laz, Zaza diye birbirimizden ayrmaya çalyorlar. Asil milletimiz hileli tuzaklar balarna geçecek ve bizi parçalamaya çalanlara gereken dersi verecek dedi.

HABER MERKEZ

Referanduma dair miting start veren Babakan Binali Yldrm dün ilk olarak Bingöle gitti. Yldrma, Babakan Yardmclar Veysi Kaynak, Mehmet imek, Ak Parti Genel Bakan Yardmclar Mehdi eker ve Cevdet Ylmaz ile bölge milletvekilleri elik etti. Babakan Yldrm mitingden önce eski milletvekili Mahfuz Gülerin babasnn vefat nedeniyle düzenlenen taziyesine katld.

DEMOKRAS MEYDANINDAN SESLEND

Ak Partinin, kentin 15 Temmuz Demokrasi Meydannda düzenledii mitingde konuan Babakan Yldrm, artk Türkiyede darbeler döneminin bittiini, hiç bir etnik grubun, dierine üstünlüünün olamayacan söyledi. Babakan Yldrm, öyle dedi:

Bu ülke kolay kurulmad. stiklal Savanda Türkü, Kürtü, Zazas, Arap, Roman bir olduk; beraber olduk, omuz omuza verdik, savatk, zaferi kazandk. Cumhuriyeti birlikte kurduk. Öyle asker klna girmi üç be haine bu ülkeyi brakacak göz var m bizde? Buras bizim vatanmz, bizim topramz. Biz bin yldr bu topraklardayz. Allahn izniyle daha nice nice yllar bu topraklarda birlikte yaayacaz. Bu topraklar üzerinde hiç kimsenin, hiçbir etnik grubun dierine üstünlüü olamaz. FETÖnün itleri de kendisi de hesap verecek.

Türkiyede her zorluun birlikte aldn dile getiren Babakan Binali Yldrm konumasna öyle devam etti: Bu ülkenin, bu ay- yldzl bayran altnda yaayan bütün vatandalarmz bamzn tacdr. Zazalar, Kürtler, Araplar, Türkler, Romanlar, Türkmenler ne kadar etnik grubumuz varsa bamzn tacdr. Bu topraklarda kardelikle bugünlere geldik. Birbirimize karde olduk, kenetlendik. Zorluklar birlikte atk. Bundan böyle de hiç kimse, kimse üzerinde üstünlük taslamayacak. Kibir, gurur içerisinde olmayacak. Herkes bar, özgürlük içinde kendi geleneklerini yaayacak. Dilini de konuacak, ibadetini de yapacak. Teröre kar amansz mücadele verdik. Türk- Kürt arasna girmeye çalan alçak PKK terör örgütüne kar amansz mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Bütün dünya bilsin ki; Türk de, Zaza da, Kürt de, Laz da bizim. Kürtçe de, Zazaca da, Türkçe de bizim. Dou da, bat da bizim, zmir de bizim, Bingöl de bizim. Biz birlikte Türkiyeyiz, kardeiz. Allahn birletirdiini kim ayrabilir? Yeter ki oynanan oyunlarn farkna varalm. Tuzaklar fark edelim. Hainlere gereken dersi verelim. Gün, ayk olma günüdür. Bizleri Kürt diye Türk diye Laz diye Zaza diye birbirimizden ayrmaya çalyorlar. Biliyorum ki aziz Zaza kardelerim, bu oyuna asla gelmez. Bu topraklarn has evlad, kadirinas Kürt halk bütün tuzaklarn farknda. Asil milletimiz hileli tuzaklar balarna geçecek ve bizi parçalamaya çalanlara gereken dersi verecektir.

ANNELERMZN ACISI DNSN STYORUZ

Babakan Yldrm, hükümetin bu memlekette yatrm yaparken, antiyeler kurarak, bölünmü yollar, tüneller yaparken; antiyeyi basan, i makinelerini yakanlarn en çok zarar bölge halkna, Bingöle verdiini anlatt. Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Esnafa kepenk kapattrarak rzkna engel olan, ticareti durma noktasna getirenler en çok bu memleketin insanna zarar veriyor. Bu bölgede terörden, iddet sarmalndan en çok siz etkileniyorsunuz. çocuklar kandrarak, daa çkararak, ellerine silah vererek askere saldrtanlar en çok bu memlekete zarar veriyor. Evlad daa çkarlm annenin, çocuuna hasret kalm babann hasretini kim dindirebilir? Bu memleketin evlatlarn katil yapanlar, kalem tutmas gereken ellere silah tututuranlar imdi hesabn veriyor. Tek tek hesabn soruyoruz. Ak Parti hükümeti olarak annelerin yürek acsn dindirmeye çalyoruz. Terörün can evinden vurduu annelerimizin acs dinsin istiyoruz. Terörün gençlerimizi kullanmasna izin vermeyeceiz.

1961 ANAYASASININ ANT DEMOKRATK ZLERN SLM OLACAIZ

Babakan Binali Yldrm, Anayasa deiiklii referandumuna da deinirken, devleti kaybetmenin ne demek olduunu Suriyede gördüklerini anlatt. Babakan Yldrm, Tünelin ucunda k göründü dedikten sonra öyle konutu:

Teröre büyük darbe vurduk. Artk can çekiiyorlar. 16 Nisandan sonra size söz veriyorum, bu örgüt bitecek. Bu milletin düman katiller, Kandildeki sözde aababalar ne diyorlar? Sandktan evet çkarsa biz biteceiz. Biteceksiniz, korkunun ecele faydas yok. Allahn izniyle sandktan Evet de çkacak, FETÖ de, PKK da, DEA da bitecek. Bunlar bamza bela olmasndan kurtaracaz. 16 Nisanda vereceiniz her Evet oyu, 12 Eylül anayasasnn kalan izlerini de yok edecek. Adnan Menderesi idama götüren 27 Maysn, 1961 Anayasasnn anti demokratik izlerini de 16 Nisanda inallah sizin oylarnzla tamamen silmi olacaz.

HALKIN SEçT DKTATÖR OLUR MU?

Muhalefetin tek adam eletirisine de yant veren Yldrm, zemini salamlatrma zamannn geldiini, Cumhurbakanl hükümet sistemiyle birlikte daha hzl, kaliteli ve randmanl ileri gerçekletirmi olacaklarn anlatrken, Öyle ikide bir durmak yok. Yol akp gidecek. Türkiye Cumhurbakanl hükümet sistemiyle, bu demokrasi otobanyla menziline vaktinde ulaacak. Menzil neresi?; Muasr medeniyetler seviyesi, 2023 hedefleri, 2053 hedefleri, 2071 hedefleri dedi.

Muhalefetin Tek adam rejimi kurulacak dediini kaydeden Binali Yldrm, Bu, kocaman bir yalan. En fazla 10 yl. Ondan sonra mutlaka deiiyor. Buradan tek adam, diktatör çkar m? Halkn seçtii diktatör olur mu? Bunlar külliyen yalan, kuyruklu yalan. Bu sistem Erdoan için deil, her doan içindir diye konutu.

CHP DE HDP DE KARA TREN SOLCUSU

Cumhurbakanl hükümet sistemi üzerinden CHP ve HDPyi eletiren Yldrm, bu yeni sisteme CHP ile ahbap-çavu ilikisi içinde olduunu söyledii HDPnin kar çktn belirtti. Yldrm, CHP, HDP ne zaman bu ülkenin hayrna ne zaman bir i yapt? Ne zaman ülkenin hayrna olan bir ie evet dediler, hiç gördünüz mü? Bingöl, 16 Nisanda bunlara unutulmayacak bir ders vermeye hazr msnz? Bingöl, Bu i tamam diyor. Bu anayasa deiikliine CHP kar, HDP kar ama yetmedi, imdi FETÖ de PKK da, DEA da kar. imdi baz ülkeler de kar çkmaya baladlar. Ne yaparlarsa yapsnlar, Türkiyenin bu kutlu yürüyüünü asla ve asla durduramayacaklar dedi.

Anayasa deiikliiyle milletin ayana daha fazla hizmet götürüleceini söyleyen Babakan Binali Yldrm, bu deiiklik ile Türkiyede huzur ve istikrarn kalc hale geleceini, ekonominin uçacan, bu sistemle terörle mücadelenin daha da güçleneceini de söyledi.

BABAKAN YILDIRIM, MUTA KONUTU

Babakan Binali Yldrm, Bingölden sonra gettii Muta Belediye Meydannda toplanan onbinlerce kiiye hitap etti. Babakan Yldrm, burada da Anayasa deiiklik paketi ile ilgili görülerini açklad, refarandumda evet çarsnda bulundu.

BZ 24ÜNCÜ HÜKÜMET OLMALIYDIK, 65NCYZ

Yeni sistemi anlatrken demokrasinin standartlarnn daha da gelieceine iaret eden Binali Yldrm, bu sistemde milletin iradesinin sanda daha fazla yansyacan savundu. Seçilen cumhurbakannn en az yüzde 50 art 1 oyla secilecei için istikrar getireceine dikkati çeken Yldrm, yeni sistemle sürekli iktidar, karlkl uzlama, kardelik geleceini bildirdi.

BAKANLAR, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DERMENNE SU TAIDI

PKKnn tüneller kazarak yktklarn yeniden yaptklarn ifade eden Babakan Yldrm, Evleri yklan vatandalar için 30 bin konut yaptk dedi. Devlet yklann en güzelini yaptn, ama alçaklara asla boyun emediini anlatan Yldrm, öyle devam etti: Bu bayrak ehit kanlarndan bu hale geldi. Bu bölgede milletin oylaryla seçilen belediye bakanlar, halka hizmet etmek yerine, maalesef terör örgütütün deirmenine su tadlar. Terör örgütüne lojistik destek saladlar. Vatandatan aldklar bu paralar terör örgüte aktaranlarn burnundan fitil fitil getireceiz. imdi onlar görevden aldk, yerine hizmet edecekleri tayin ettik. Bölgelerde artk yemyeil güller açyor, güzel hizmetler benim sevgili vatandalarmla buluuyor. Kim teöre yardm ediyorsa, desteklerse içerde, darda hepsinin üzerine acmaszca gideceiz.

HELKOPTER, SS YÜZÜNDEN CAMNN YANINA ND

Babakan Yldrm, Bingölden helikopterle Mua geldiinde sis yüzünden inecek yer bulamadklarn belirtti. Yldrm, Dolatk dolatk en sonunda Kale Mahallesindeki Kale Camiinin yanna indik. Kale Mahalesindeki hemehrilemizle tanma frsat bulduk. çaya ve yemee davet ettiler. Ama soukta sizi bekletmeye gönlümüz raz olmad. Oradan ilk araçla buraya geldik. Biz, millet neredeyse oradayz. Hiçbir zorluk bizim için önemli deildir diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git