Millet ittifakı dili; Kürtleri aşağılıyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, CHP ve sahip olduğu zihniyetin, din ve dil düşmanı olduğunu açıkladı.

Haberler 01.09.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, Millet ttifak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve Diyarbakr ehir Hastanesi Projesine ilikin açklamada bulundu. Aydn, CHP ve sahip olduu zihniyetin, din ve dil düman olduunu açklad.

Aydn, bir restorann bahçesinde düzenlenen aylk bilgilendirme toplantsnda, Millet ttifak ile HDP arasnda örtülü bir ittifak olduunu söyledi.

CHP zihniyetinin AK Parti öncesi Türkiyede 70 yl boyunca hakim olduunu belirten Aydn, öyle dedi:

Fratn batsndaki insanlarmz sadece CHP zihniyetinin dine olan dümanlnn acsn yaadlar on yllarca. Fakat Fratn dousunda olan bizler ise, CHP zihniyetinin hem dine dümanln hem dile dümanln on yllarca çekmek zorunda kaldk. Bütün bu zulme, zorbala, ötekiletirmeye hatta hiçletirmeye dur diyen kii ise Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan oldu. CHP ve hakim zihniyeti asla deimemitir, deimeyecektir. O zihniyetin bu topraklarn dinine ve diline dümanl kyamete kadar sürecektir.

Kürtlerin oyu ile stanbul, Ankara, Adana ve Antalyada belediyelerin kazanldn belirten Aydn, buna ramen HDP ile açk bir ittifak yaplamadn dile getirdi.

Kürtlerin kendilerini yok sayan, kendileriyle anlmaktan utanan, sadece oylarna talip olan zihniyetlere prim vermeyeceini dile getiren Aydn, öyle konutu:

Kürtün nasl ki eski dönemlerde ölüsü makbul idiyse imdi de yine ayn CHP için Kürtün sadece oyu makbul kabul ediliyor. Kürt ile bir arada olmayan Kürt ile açktan bir ittifak içerisinde olmaya yürei tahammül etmiyor. Bu Kürtler için büyük bir aalama olmasna ramen, HDP zihniyeti de buna sessiz kalyor. HDPyi yönetenlerin gözü hakszca yaptklar Erdoan dümanl ile öyle bir kararm ki, CHP ve yi Partinin Kürtleri sadece oylar lazm baka hiçbir eyleri mantyla siyaseten aalamalarna ses çkartamyorlar. Özellikle yi Partililerin, sanki Kürtler vebalym gibi ittifak yaplmaya utanlacak bir kesimmi gibi davranlarna ses çkartamyorlar. Kürtlerin onuruna, haysiyetine dokunan bu tutum ve davran HDPnin sadece izliyor olmas brakn sokaktaki HDPli Kürtleri, bölgedeki hangi partiden olursa olsun tüm Kürtleri ve dahi bizleri bile rahatsz edecek boyutlara ulam durumda.

SALGINLA MÜCADELE

Diyarbakrn turuncu kategoriye geçtiini anmsatan Aydn, bu mücadelede cefakarca çalan herkese teekkür etti.

Aydn, öyle devam etti:

u anda ehrimizde alanma oran yüzde 59,5 ulat. Son zamanlarda alanma konusunda yine bir duraksamann olduu, insanlarmzn da maske mesafe ve temizlik konusunda bir geveklie uradn gözlemliyoruz. Buradan tüm Diyarbakra seslenmek istiyorum. Hastanelerde yatan youn bakm hastalarnn yüzde 90nnn alanmam kardelerimiz olduunu ve neredeyse her gün 20nin üzerinde hemehrimizi virüs nedeniyle kaybettiimizi unutmadan hem a olma konusundaki gayretimizi arttralm hem de özellikle düün ve cenazelerde azami gayretli olarak maske ve mesafe konusunda hassasiyetimizi koruyalm.

DYARBAKIR EHR HASTANES PROJES

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gayretleri ile ehir hastanesinin ihalesi yapldn anlatan Aydn, bu yl içinde temelinin atlmasn ve hastanenin bir an önce hizmete girmesini beklediklerini aktard.

Aydn, Öte yandan salk açsndan artk dier hedeflerimize de odaklanacaz. Dakapda yaplacak olan 2. ehir hastanemiz ve Kadn Doum Hastanemizin Balar Devlet Hastanesine dönümesi ile birlikte salk alannda Diyarbakrmzn devrimi inallah tamamlanm olacak. dedi.

Ana Sayfaya Git