'Millet İttifakı' protokolü YSK'ya sunuldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 'Millet İttifakı' protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunuldu. Demokrat Parti adaylarının İYİ Parti listelerinden gösterilerek seçime gireceği belirtildi.

Haberler 06.05.2018 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, Y Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri, 24 Haziran seçimleri için oluturulan ve Millet ttifak olarak adlandrlan i birlii protokolünü YSKya sundu. Parti temsilcileri ittifakn hayrl olmasn dileyerek açklamalarda bulundu. 4 parti liderinin imzalarnn bulunduu ittifak protokolü öyle:

Farkl yaam tarz ve siyasal görüü olan toplumsal kesimlerin demokratik ilkeler etrafnda salayacaklar uzlama, milletimizin ihtiyac olan bar, huzur ve istikrarn ön artdr. Demokrasilerde hukukun üstünlüünün esas alarak yaplan ve uygulanan anayasa, seçim kanunlar yönetimlerin meruiyet kaynadr ve bir uzlama rejimi olan demokrasinin temel yaptalardr.

Erken seçim kararnn alnd günlerde siyasi partiler ve seçim kanunlarnda yaplan deiiklikler; temsilde adalet, milli iradenin tecellisine mani olacak düzenlemeler ve engellerle doludur. Milli iradenin eksiksiz tecelli etmesi, kuvvetler ayrlna dayal güçlü Meclisin olduu güçlü bir Türkiyenin ina edilmesi milletimizin ortak menfaatinedir.

PROTOKOLDEK VURGULAR

Bu amaçla ülke meselelerine farkl bakan, kendi görülerine göre farkl çözüm yollar önerek siyasi partilerin seçim i birlii yapmasnn, temsilde adaletin salanmas ve milletimizin her bir üyesinin iradesinin hiçbir etki altnda kalmadan Yüce Meclisimizde temsil edilmesi bakmndan önemli olduunu düünüyoruz.

Bizler ülkemizin bugün içinde bulunduu zor koullarn farknda olarak Yüce Meclisimizin huzurunda, tüm vatandalarmzn ahitliinde; toplumsal ayrma ve kutuplamaya son vermek, huzur ve güven ortam içinde adil ve güvenli bir seçimin yaplmasna katkda bulunmak, ülkemizin siyasal sistemini bir an önce normalletirmek, hukukun üstünlüünü, yarg bamszln ve tarafszln salamak, tüm hak ve özgürlüklerin ilkelerini hayata geçirmek üzere seçim i birlii için biraraya geldik.

Farkl program ve dünya görülerimizi muhafaza ederek vatandalarmzn siyasi tercihlerinin Meclise eksiksiz yansmas ve temsilde adaletin salanmas amacyla CHP, DP, Y Parti ve SP olarak 24 Haziran günü yaplacak 27nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde seçim i birlii yapmaya karar verdik. Bu i birlii çerçevesinde CHP, SP ve Y Parti Millet ttifak ad altnda kendi amblemleriyle seçime gerecek. Demokrat Parti de adaylarn Y Partinin listelerinden göstererek Millet ttifaknn parças olacaktr.

Ana Sayfaya Git