Milletvekilleri bugün yemin edecek

27. Dönem Parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için bugün saat 14.00'te toplanacak

Haberler 07.07.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 07.07.2018 - 11:24

AK Parti TBMM Grubu, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda toplanacak

27. Dönem Parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için bugün saat 14.00te toplanacak.

TBMM Genel Kurulu, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarnn ilann takip eden üçüncü gün saat 14.00te çarsz olarak toplanmas kural uyarnca bugün saat 14.00te TBMM Geçici Bakan, Y Parti Ankara Milletvekili Durmu Ylmaz bakanlnda toplanacak.

Durmu Ylmaz, milletvekili ant içme töreninden önce, TBMM Bakan smail Kahramandan görevi devralacak. Bakanlk mührünü de alacak olan Ylmaz, daha sonra TBMM Geçici Bakan olarak Genel Kurulu yönetecek.

TBMM Geçici Bakanvekili olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakk Köylü görev yapacak. Köylü, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Meclise geliinde törenle karlayacak ve uurlayacak.

TBMM Geçici Bakanlk Divannda ise AK Parti stanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yldz, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, CHP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Da görev yapacak.

Ant içme, her milletvekilinin Anayasadaki metni kürsüden yüksek sesle aynen okumas suretiyle olacak. Milletvekilleri seçim çevresi, soyad ve adlarnn alfabe srasna göre ant içecek.

Milletvekilleri, göreve balarken u ekilde ant içecek:

Devletin varl ve bamszln, vatann ve milletin bölünmez bütünlüünü, milletin kaytsz ve artsz egemenliini koruyacama; hukukun üstünlüüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inklaplarna bal kalacama; toplumun huzur ve refah, milli dayanma ve adalet anlay içinde herkesin insan haklarndan ve temel hürriyetlerden yararlanmas ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrlmayacama; büyük Türk Milleti önünde namusum ve erefim üzerine andiçerim.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katldklar ilk birleimin banda yemin edebilecek.

Milletvekilleri ant içerek göreve balayacak. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sfatndan kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

AK Parti TBMM Grubu toplanacak

AK Parti TBMM Grubu da yarn toplanacak. Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann konuma yapaca toplantnn basna kapal bölümünde, AK Parti TBMM Grup Bakan ile grup bakanvekillerinin seçilmesi ve AK Parti milletvekillerinin TBMM Bakan adaynn belirlenmesi bekleniyor.

TBMM Bakanl için adaylk bavurular yarn balayacak, 11 Temmuz çaramba günü saat 24.00de sona erecek. TBMM Bakanl seçimi 12 Temmuz Perembe günü yaplacak.

Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam saysnn üçte iki (400 oy) çounluu, üçüncü turda ise salt çounluk (301 oy) aranacak.

Ana Sayfaya Git