Milyonlar akın etti!

Errdoğan ve Yıldırım dün Yenikapı'da milyonlara seslenerek, "evet'in sandıktan güçlü çıkması gerektiğini söyledi.

Haberler 09.04.2017 - 13:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evet Platformu tarafndan düzenlenen, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn katld stanbul Bulumas mitinginde milyonlar bulutu. 15 Temmuzdaki hain darbe giriimi sonrasnda düzenlenen Yenikap mitingindeki çokunun hakim olduu gözlenirken, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan alandakilere seslenerek Öyle bir Evet deyin ki, Türkiyeye kem gözle bakan kim varsa hepsini titretmeli mesajn verdi. Erdoan ve Babakan Yldrm, büyük bir kalabaln dinledii konumalarnda CHP liderine yüklendi.

Erdoan, Geldiimiz noktada artk bize sadece anayasa deiikliini geçirmek yetmez. çok daha büyük bir sorumluluk ile kar karyayz. stanbul 16 Nisanda stanbul öyle bir evet demeli ki, 99 yl önce bu mübarek ehri ayaklar ile kirletenlerden balayarak Türkiyeye Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsini de yürei titremeli. stanbul evet diyerek hala 99 yl öncesindeki o kara günlerini hayli yanp tutuanlara dersini vermeye hazr m? 48 hükümet kurmu olmamz demokrasimizin gücünün deil, istikrarsz olduunun ifadesidir dedi.

GELDMZ NOKTADA ARTIK BZE SADECE ANAYASA DEKLN GEçRMEK YETMEZ

Cumhurbakan Erdoan, Geldiimiz noktada artk bize sadece anayasa deiikliini geçirmek yetmez. çok daha büyük bir sorumluluk ile kar karyayz. stanbul 16 Nisanda stanbul öyle bir evet demeli ki, 99 yl önce bu mübarek ehri ayaklar ile kirletenlerden balayarak Türkiyeye Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsini de yürei titremeli. stanbul evet diyerek hala 99 yl öncesindeki o kara günlerini hayli yanp tutuanlara dersini vermeye hazr m? diye sordu.

STANBUL FETÖNÜN AVUKATLIINA SOYUNAN CHP YÖNETMNE DERSN VERMEYE HAZIR MI?

Erdoan, stanbul 16 Nisanda evet diyerek 15 Temmuzda bu ülkeyi igal etmeye çalanlarn taeronluunu yapan FETÖ hainlerinin, PKK terör örgütünün, DEA denen katliam makinasnn kökünü kurutmaya hazr m? stanbul 16 Nisanda evet diyerek, FETÖnün avukatlna soyunan CHP yönetimine dersini vermeye hazr m? stanbul 16 Nisanda evet diyerek bir ksm Avrupa ülkelerine Avrupa, Avrupa duy sesimizi demeye hazr m? diye sordu.

BATI BLE NE DED SESSZ DEVRM. DED. MD KUDURDULAR

Erdoan, Ksa sürede öyle bir devrim gerçekletirdik ki bizi küçümseyenlerin hepsi mahcup olarak bakt, Bat bile ne dedi; Sessiz devrim. dedi. imdi o sessiz devrim diyenler kudurdular. Ne yaparlarsa yapsnlar, biz inançla, kararllkla yolumuza devam ediyoruz. Sandkta kaybedenler her zaman olduu gibi ii iftiraya, yalana, kurallar tersine çevirmeye vurdular diye konutu.

48 HÜKÜMET KURMU OLMAMIZ DEMOKRASMZN GÜCÜNÜN DEL, STKRARSIZ OLDUUNUN FADESDR

Erdoan, Ülkemizde 48 hükümet kuruldu çok enteresan. Amerikaya bakyoruz kaç hükümet deimi? Tüm tarihi boyunca 17 bakanla yönetilmi. Bizde 48. Onlarda 17 tüm tarih boyunca. Ayn dönemde Fransa 11 cumhurbakan. ngiltere 15 hükümet kurmu. En fazla Almanya hükümet deitirmi, o da 24 hükümetle bugüne ulam. Bizim 48 hükümet kurmu olmamz demokrasimizin gücünün deil, istikrarsz olduunun ifadesidir ifadelerini kulland.

FAZLE ADAM OLUNUR MU?

Cumhurbakan Erdoan, Bunlarn derdi yok. Biz dertliyiz. Faiz mi faiz, Faiz mi faiz. Faizle adam olunur mu? Bunlar yllarca bu ülkeyi böyle sömürdüler. Kimlere faiz lobisine. Fakir fukarann cebinden alp faiz lobisine yatrdlar. Güney Kore, Portekiz gibi ülkeler yönetim sistemlerini deitirerek istikrar güvence altna alarak u anda 23-24 bin dolar milli gelire ulam durumdalar. Biz de ulaacaz açklamasnda bulundu.

16 NSANDA YAPTIIMIZ , AMERKAYI YENDEN KEFETMEK DEL

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan , 16 Nisanda yaptmz i, Amerikay yeniden kefetmek deil. 16 Nisanda merhum Özaldan Demirele, Türketen Erbakana, Yazcoluna kadar tüm liderlerin özlemi olan bir deiimi hayata geçiriyoruz. Tek fark; onlarn uygun artlar bulup bu deiimi balatamam olmalar, bizim ise bu adm atm bulunmamzdr. Elbette bu adm atmak bizim için de kolay olmad. çok zor artlar geçirdik. 2002 ylnn Kasmndan beri ne zaman ülkemizin gelecei için önemli bir projeyi hayata geçirmeye kalksak her defasnda birileri ortal toz dumana kartrd. Önümüzü kesmeye çaltlar. Her seçim bizim ve milletimiz için bir imtihana dönütü ifadelerini kulland.

BAK KILIçDAROLU NE DYOR; BEN HAYIR DEMEM. DYOR

Miting alanndakilerin idam sloganlar üzerine Erdoan, Benim kanaatimi biliyorsunuz, ite karar 16 Nisan. 16 Nisanda sandktan çkacak her evet onun da yolunu açacaktr. Bak Klçdarolu ne diyor; Ben hayr demem. diyor, tamam ne güzel. Sayn Bahçeli zaten kanaatini açklad Ben evet derim. diyor. Sayn Yldrmn da kanaatini biliyorum. Meclisten geçip bana geldiinde ben de bunu onaylarm. Tereddütsüz onaylarm, zira ehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir ey yapamayz açklamasnda bulundu.

KASETLE GELD YA KONTROLLÜ KOLTUK

Erdoan, Klçdarolu, utanmadan baka bir ey daha söylüyor; Bu kontrollü darbe diyor. Ey Klçdarolu, bu ifade var ya ehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir, yaknlarmzn ve gazilerimizin yüreini kanatacak laflardr bunlar. Kontrollü koltukta oturan, her iin o ekilde yürüdüünü sanr. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk. çünkü bu kasetle oraya gelmi olan bir kii. 7 seçim kaybettin, imdi 8inciye hazrlanyor ama inann yine gitmez, gitmez. Koltuk kontrollü fakat ne olursa olsun, biz onlara ramen yolumuza devam edeceiz dedi.

16 NSAN, CHPYE GÖNÜL VERM KARDELERMN DE GÜNÜDÜR

Cumhurbakan Erdoan, CHPye gönül vermi kardelerim için üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu kardelerimizin Klçdarolu gibi bir felakete maruz kalmas gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHPye gönül vermi kardelerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun. 16 Nisanda öyle rekor bir evet oranna ulamamz halinde artk bu zatn yerinde oturamayacana inanyorum. Türkiyenin ana muhalefet partisini terör örgütleriyle ayn çizgiye getiren birisi bu ülkede alternatif siyaset üretemez açklamasnda bulundu.

BR GÜN FETÖNÜN BORAZANLIINI, ERTES GÜN PKK SEVCLNE SOYUNAN PART, CUMHURYETN PARTS OLAMAZ

Erdoan, Bir gün FETÖnün borazanln yapan, ertesi gün PKK seviciliine soyunan, bir sonraki gün baka bir terör örgütünün avukatln üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. Bunlarn her eyden önce millete ve milli iradeye saygs yok. Bu partinin bir milletvekili çkar evet verenleri zmirde denize dökmekten söz eder. Dieri ondan aa kalmamak için hayr çkarsa düman zmirden denize dökmü kadar sevineceklerini söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylamas kampanyas döneminde sokakta vatanda tehdit etmekten, kahvede darp etmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmad. Böyle genel bakanlarn böyle milletvekilleri olur. 16 Nisandan sonra artk bu iler artk kolay olamayacak. Artk yüzde 15 ile babakanlk koltuuna oturmak yok diye konutu.

DEMEK K GAZ MUSTAFA KEMAL TARAFSIZ DELD

Yeni anayasa ve partili cumhurbakanlna ilikin Cumhurbakan Erdoan, smet nönü hem CHPnin Genel Bakan hem Cumhurbakan deil miydi? Senin geçmiinde bunlar var. Demek geçmiinden rahatszsn. Böyle bir cumhurbakan tarafsz olamaz diyor. Demek ki Gazi Mustafa Kemal tarafsz deildi. nönü tarafsz deildi. Böyle saçmalk olur mu? hizmette tarafz olacaksnz. Hizmette ifadelerini kulland.

16 NSAN TÜRKYENN GELECE çN BR DÖNÜM NOKTASI

Cumhurbakan Erdoan konumasna öyle son verdi: Mutlaka sandklara gidip oylarnz kullann. Biz, söz de karar da milletindir diye yolumuza devam ediyoruz, devam edeceiz. Seçim dönemlerinde yurt dnda kampanya yaplmas yeni bir durum olmad halde bu seçimde bu engellemeyi yaptlar. Ne yaparlarsa yapsnlar biz bunlarn hepsini atk, ayoruz ve aacaz. 40 yldr siyasetin içindeyim. 40 yldr bu tür çalmalarn yapldn biliyorum. Peki bu defa niye böyle telal bir engelleme çabasyla kar karya kaldk? çünkü bu halk oylamasnn alelade bir seçim olmadn, Türkiyenin gelecei için bir dönüm noktas nitelii tadn çok iyi biliyorlar. Yenikap mitingi asla ölmedi, ölmeyecek. Sadece bu ruha layk olmayanlar, gidip kendilerine yakan safha geçtiler o kadar.

Ana Sayfaya Git