Miroğlu'ndan yerel seçim değerlendirmesi

AK Parti MKYK üyesi ve eski Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, geçen yerel seçimde HDP'nin kazandığı, ancak büyük çoğunluğuna kayyum atanan 94 yerleşim yerinin tekrar HDP'li belediyeler tarafından yönetilmesi ihtimalinin, Kandil'in tahayyülünde yeniden Kürt halkıyla ilişkilenmek, kaybettiği tabanla yeniden temas kurmak ve bu temas üzerinden kendisini yeniden inşa etmek anlamına geldiğini söyledi.

Haberler 29.09.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Mardinde incelemelerde bulunan Ak Parti MKYK üyesi Orhan Mirolu, yerel seçimlerle ilgili deerlendirmelerde bulundu. Mirolu, Yerel seçimlerde yerel yönetimler üzerinden örgütün hikayeyi tekrar baa sarmasna hiçbir demokratn gönlünün el vermemesi lazm, vicdann da yer vermemesi lazm. Toplamda 94 yerleim yerinin tekrar HDPli belediyeler tarafndan yönetilmesi demek, Kandilin tahayyülünde yeniden Kürt halkyla ilikilenmek, kaybettii tabanla yeniden temas kurmak ve bu temas üzerinden kendisini yeniden ina etmek anlamna gelir dedi.

YEREL SEçMLER YORUMLADI

Ak Partili Mirolu, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde yerel seçimler dendiinde akla her zaman kayyumlarn geldiini de hatrlatarak, çok özel art ve sebeplerden dolay terör örgütünün uygulad bir strateji sonucu bu belediyelerden demokratik ve siyasi zemini maalesef iki yl önce kaybettik. imdi bu zeminin tekrar ina edilmesi gerekiyor. Evet, yerel yönetimlerin demokratik ve siyasi bir zeminde bulumas lazm. çünkü, bu olaanüstü bir dönemdi ve bu olaanüstü dönemin bir tek sorumlusu vard, o da Kandil ve onun politikalarn destekleyen maalesef HDPydi. Bu tabi herkes için bir tecrübe oldu, daha dorusu tecrübe olmas gerekiyordu. Biz burada, bu iki yl içerisinde ne yaptk, evet kayyumlar hakikaten halk memnun edecek çalmalar yaptlar. Bu iin önemli bir ksm. Ama artk bu belediyelerde de yeniden yerel yönetimler anlamnda yerel güçlerin, yerel dinamiklerin her anlamda güçlenmesi ortaklamas anlamnda demokratik bir sürece geçmemiz lazm diye konutu.

BÖLGEYE DÖNÜK POLTKA

Ak Partinin bölgeye dönük politikalar olacan ifade eden Mirolu, konumasn öyle sürdürdü:

Yeni bir seçim stratejisinde yerel yönetimlerin alnmasn hedefleyen önemli gelimeleri hep birlikte göreceiz. Yani bu bölgenin genel demografik yapsnn yeniden düüneceiz, orta snflarn siyasi eilimlerini, geçen dönemden balayarak yeniden analiz edeceiz. Yani bu nedir? Birincisi Mardin, Diyarbakr ve Van gibi büyükehirlerimizin bizim uyguladmz politikalar sonucunda ekonomik anlamda çok geni bir orta snfn olumasna yol açt ve bu orta snfn geçmi 15 yl itibariyle siyasette de çok aktif pozisyon aldn Ak Parti ve HDPden yana tavr koyduu zaman o ehrin, o ilçenin kaderini bir bakma deitiini gördük. Dolaysyla orta snflara yönelik bir politikamzn, bir siyasi anlaymzn, yeni bir söylememizin olmas kaçnlmazdr. Bunu yapacaz, yani el yordam ile girebileceimiz bir seçim deil.

Ana Sayfaya Git