Miroğlu’nun evlat acısı

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun Ankara’daki bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören oğlu 25 yaşındaki Zerdeşt Miroğlu, hayatını kaybetti. Cenazesi, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Haberler 08.02.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolunun dün sabah hayatn kaybeden 25 yandaki olu Zerdet Mirolunun cenazesi, Mardinin Midyat ilçesine bal Gelinkaya köyünde düzenlenen törenle topraa verildi. Törene Babakan Binali Yldrm, bakanlar ve çok sayda kii katld.

DÜN SABAH VEFAT ETT

Cuma sabah kalbi duran ve müdahale edilen Zerdet Mirolu, 3.5 aydr Ankara Liv Hospital Hastanesinde tedavi görüyordu. Orhan Mirolu, cuma günü, youn bakmda tedavi gören olu için kan ba çarsnda bulunmu, ardndan kan ihtiyac Kzlay tarafndan karlanmt.

Hastanedeki tüm çabalara ramen dün sabah kurtarlamayarak hayatn kaybeden Zerdet Mirolu, için baba Mirolu, 3 ubatta oluyla ilgili u paylam yapmt:

Sevgili Zerdet cuma sabah tedavi gördüü hastanede derin bir uykuya dald. O sabahtan bu yana uyanmasn ve hayata yeniden merhaba demesini bekliyoruz. Biliyorum ki, Zerdeti tanyp seven, hatta tanmadan seven herkes, Zerdetin bu derin uykudan uyanmasn bekliyor. Ey Zerdetin amcalar, halalar, ablalar, kardeleri, dualarnz eksik etmeyin lütfen, etmeyin ki Allah bu yavruya, 25 yldr hayatta kalma mücadelesi veren bu cesur çocua yaratt bu melee, efaat etsin ve hayrl bir müjde gibi yeniden aramza yollasn

CENAZES MDYAT LçESNDE

Zerdet Mirolunun cenazesi öleden sonra saat 15.40ta özel uçakla Mardin Havalimanna getirildi. Mirolunun cenazesi daha sonra kara yolu ile konvoy eliinde Midyat ilçesine bal Gelinkaya köyüne getirildi. Köyde düzenlenen cenaze törenine, Babakan Binali Yldrm, Babakan Yardmcs Hakan çavuolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayan, Meclis dare Amiri Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve çok sayda vatanda katld. Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, cenaze töreni srasnda sk sk Orhan Mirolunun eini sakinletirmeye çalt. Cenaze töreni öncesinde köy meydanna dev Türk bayraklar asld.

BABAKAN YILDIRIM KATILDI

Köy meydannda düzenlenen cenaze töreninde dua okuyan Mardin Müftüsü smail çiçek, vatandalardan helallik istedi. Zerdet Mirolunun cenazesi, klnan namazn ardndan aile mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi. Mezarlkta Orhan Mirolu ve ei Canan Miroluna taziyelerini sunan Babakan Yldrm, köy meydannda toplanan vatandalarla tokalatktan sonra Gelinkaya köyünden ayrld.

Ana Sayfaya Git