Muhalefetin algı üretimi!

HDP, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın vatandaşlara yapılacak aşılardan herhangi bir ücret almayacağını duyurmasına rağmen, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na aşının ücretsiz olması için önerge verdi. Önerge, vatandaşlara yapılması planlanan aşıların halihazırda ücretsiz olacağı nedeniyle reddedildi.

Haberler 30.11.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) tüm vatandalara ücretsiz Kovid-19 as yaplabilmesi için TBMM Plan Bütçe Komisyonuna önerge verdi. Plan Bütçe Komisyonunda HDP Garo Paylan komisyonda ücretsiz olarak alanma istediklerini, halkn sal için bütçenin artrlmasn talep ettiklerini ifade etti. Önerge AK Partinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) verdii oylarla reddedildi.

ZATEN ÜCRET ALINMAYACAK

Salk Bakan Dr. Fahrettin Koca, önergeden önce yani 25 Kasm 2020 tarihinde koronavirüs asyla alakal Bu ay yaparken biz vatandamzdan herhangi bir ücret asla almayacaz demiti. Bu açklamaya ramen bu önerge ve önergenin reddedilmesi muhalefetin sosyal medyada olduu gibi medyasnda alg yürütülmesi için kullanld. Söz konusu önerge halihazrda a için herhangi bir ücret alnmayaca için dikkate alnmayarak reddedildi. CHP ve HDP bu gerçei görmezden gelerek ücretsiz alanmaya Ak Parti ve MHPnin kar çkt yönünde alg çalmas yürüttü.

BAROLDE ÖZKOç VAR

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, Salk Bakan Dr. Fahrettin Kocann ücretsiz a yaplacan açklamasna ramen, Kovid19 asnn vatandalara ücretsiz yaplmas için TBMM Salk Komisyonunda verilen önerge reddedildi. Sn. Bakan sadece sizin riskli gördüünüz vatandalara m yoksa herkese mi ay ücretsiz yapacaksnz? Aadaki sözlerinizden herkese ücretsiz yaplacak anlam çkmyor dedi.

CHPNN HDP LE ORTAK SÖYLEM KULLANILMASI DKKAT çEKT

CHP PM Üyesi Eren Erdem sosyal medyadan, Kovid19 asnn halkmza ücretsiz yaplmas için Mecliste verilen önerge, AKP-MHP yani Cumhur ittifak oylaryla reddedildi. Tweet bu kadar diyerek algy sürdürdü. HDP_ ekonomi hesab ise, Tüm yurttalara ücretsiz Covid 19 as yaplabilmesi için verdiimiz önerge AKP-MHP oylaryla reddedildi. Halkn sal için bütçe istiyoruz. Salk kamusal bir haktr diyoruz! diyerek alg oluturmaya çalt.

CHP zmir Milletvekili Mahir Polat ise, Kovid19 asnn vatandalara ücretsiz yaplmas için TBMMde verilen önerge Cumhur-Mafya ittifak oylaryla reddedildi. A koruyucu salk hizmetidir ve Anayasann 56. maddesi gereince temel salk hizmeti olarak ücretsiz verilmelidir dedi.

Ana Sayfaya Git