Muharrem İnce, noterde taahhütname verdi

CHP'li Muharrem İnce: "Bir an önce olağanüstü kurultaya gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Derdimiz koltuk değil, derdimiz çocuklarımız, derdimiz geleceğimiz, derdimiz memleket"

Haberler 31.07.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 31.07.2018 - 10:28

Noterden bir taahhütname imzaladm. Genel bakan seçildiim takdirde koltua yapmayacama, önümüzdeki cumhurbakanl seçimlerinde cumhurbakan seçilemezsem 45 gün içerisinde olaanüstü kurultaya gideceime, noterden taahhütname verdim

CHPli Muharrem nce, Bir an önce olaanüstü kurultaya gitmenin doru olduunu düünüyorum. Derdimiz koltuk deil, derdimiz çocuklarmz, derdimiz geleceimiz, derdimiz memleket. dedi.

CHPli nce, Hodere Caddesindeki Ankara 35. Noterliine gelerek bir taahhütname imzalad. Noter çknda basn mensuplarn açklamalarda bulunan ve sorular yantlayan nce, Noterden bir taahhütname imzaladm. Genel bakan seçildiim takdirde koltua yapmayacama, önümüzdeki cumhurbakanl seçimlerinde cumhurbakan seçilemezsem 45 gün içerisinde olaanüstü kurultaya gideceime, noterden taahhütname verdim. dedi.

Cumhurbakanl adayl sürecinde 51 günlük çalmann ardndan yüzde 31e yakn oy aldn anmsatan nce, 51 günlük sürenin yeterli olmadn, adayn ve örgütün hazrlanmas için daha uzun süreye ihtiyaç olduunu bildirdi.

nce, noterde imzalad taahhütnamenin içerii konusunda, unlar ifade etti:

Önümüzdeki dönemde genel bakan olursam; üyelerin önüne sandk koyacam, sivil toplum örgütlerinin oy kullanacan, barolarn, odalarn veya da CHPnin adayn destekleyecek baka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanca bir ön seçimle cumhurbakan adaynn belirlenmesi ve burada kendim de aday aday olacam... Bunu da batan taahhüt ediyorum ama cumhurbakanl seçimini kazanamazsam partiyi hemen olaanüstü kurultaya götüreceimi taahhüt ettim, bunu imzaladm. Yani koltuk derdinde deilim, Türkiye derdindeyim, çocuklarmzn geleceinin derdindeyim.

Seçime 50 gün kala çk gel bizim adaymz ol denince olmuyor

nce, uzun süreli bir hazrlkla seçimin kazanlacana inandn belirterek, Seçime 50 gün kala çk gel bizim adaymz ol denince olmuyor bu. Tpk Mustafa Kemal Paann Gedizde, Kütahyada, Eskiehirde yenilip, orduyu Sakaryann dousuna çekip büyük bir hazrlk yapp, daha sonra Büyük Taaruz ile kazand gibi bu zaferin mümkün olacan, ama iyi bir hazrlk gerektiini düünüyorum. dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun 24 Hazirandaki cumhurbakanl seçiminde aday olmadn hatrlatan nce, unlar kaydetti:

Be yl sonraki cumhurbakanl seçiminde de aday olmayaca kesin gibi. Olsayd imdi olurdu. O zaman bir an önce olaanüstü kurultaya gitmenin doru olduunu düünüyorum. Derdimiz koltuk deil, derdimiz çocuklarmz, derdimiz geleceimiz, derdimiz memleket. Bunu taahhüt ettim.

nce, bir basn mensubunun u an kaç imzadasnz? sorusuna, Ben imzalarn sorumlusu deilim. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git